Biz Tech web portal powered by vidi logo2

T-Mobile lansirao 5G mrežu u Austriji Istaknuto

T-Mobile lansirao 5G mrežu u Austriji

Telekomunikacijska tvrtka T-Mobile Austria aktivirala je 25 5G odašiljača diljem Austrije. Dodatne 5G postaje gradit će se i dalje u svrhu povećanja pokrivenosti.

„S ulaganjima od 57 milijuna eura u 5G tehnologiju T-Mobile šalje jasan signal za digitalnu budućnost Austrije. Ovo je povijesni dan za našu tvrtku. Pokrećemo prvu 5G mrežu u Austriji i nudimo našim prvim korisnicima mobilnu širokopojasnu vezu s optičkim brzinama“, rekao je predsjednik Uprave T-Mobile Austria Andreas Biewirth. Dodaje kako će 5G tehnologija olakšati opskrbljivanje teško dostupnih regija bez skupih i dugotrajnih procesa poput polaganja optičkih kabela. Najavljuje i dodatna ulaganja u vrijednosti od oko milijardu eura do 2021. godine.

„Mogućnosti koje će 5G otvoriti za ljude u potpunosti će promijeniti njihove živote. Uvjeren sam kako će veliki gradovi biti pokriveni 5G mrežom već sljedeće godine“, rekao je austrijski ministar prometa, inovacija i tehnologije Norbert Hofer.

U jeku ekspanzije i implementacije 5G tehnologije diljem svijeta austrijska telekomunikacijska kompanija A1 Telekom potvrdila je kako su za infrastrukturalnog partnera odabrali finsku Nokiu.

Iz A1 već su objavili i informaciju da je njemački gradić Gmund 20 km južno od Muenchena prvi grad u kojem pokreće 5G mrežu. Ugovor s Nokiom uključuje radijsku pristupnu mrežu (RAN) i cloud-native 5G tehnologiju.

Telekomunikacijske tvrtke poput Hutchison Drei i spomenutog T-Mobile Austria odlučili su se na partnerstva s kineskim tvrtkama ZTE-om i Huaweijem.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next