Menu

Proglašeni najbolji timovi Startup Factoryja Istaknuto

Proglašeni najbolji timovi Startup Factoryja

Od početka listopada 17 Startup Factory timova radilo je na svojim projektima pod budnim okom komisije iz ZICER-a, a na održanom Zagreb Connectu proglašeno je pet najboljih.

OmoLab, Wingo, Stratowave, MAKABI i Zebra Cross osvojili su po 160 tisuća kuna bespovratnih sredstava, a najboljim pitchom proglašen je Silver Monitor te nagrađen iznosom od 60 tisuća kuna.

Nagrađenim startupovima obratio se i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić: „Grad Zagreb ima viziju i zna da su ovi mladi ljudi budućnost Zagreba i budućnost Hrvatske. Poslovni rezultati uvijek dolaze kao kruna predanom radu i uloženom trudu. Ovdje smo stvorili novi prostor za inovativne poduzetnike, centar koji povezuje Zagreb s internacionalnim tržišnim potencijalima, te otvorili nove tržišne niše.“

OmoLab je laboratorij za vizualnu komunikaciju, a osobama s disleksijom pomaže njihov alat OmoType. Radi se o posebnom tipu fontova koji se mogu čitati pomoću aplikacije OmoReader.

Energetski učinkoviti stol s integriranim grijanjem namijenjen kafićima, restoranima i domovima tijekom zime dolazi iz radinosti startupa Wingo.

Rješenjima bežičnih telekomunikacija na velike udaljenosti za komercijalne sustave bespilotnih letjelica bavi se Stratowave.

MAKABI uvodi novi pristup u procesu prihrane i zaštite bilja primjenom pametnih mikrokapsula tijekom ekološke proizvodnje hrane i drugih poljoprivrednih proizvoda. 

U uvjetima loše vidljivosti Zebra Cross upozorava vozače te ističe pješake na prometnicama.

Nagrađeni pitch Silver Monitor zapravo je pametna narukvica i softverska platforma za praćenje zdravlja pacijenata starije životne dobi. 

Više o ostalim startupovima koji su sudjelovali možete pročitati na poveznici.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next