Biz Tech web portal powered by vidi logo2

SoftBank kupuje ARM za 24.3 milijarde funti Istaknuto

SoftBank kupuje ARM za 24.3 milijarde funti

Jedna od vodećih japanskih IT tvrtki SoftBank nudi ukupno 24.3 milijarde funti, odnosno 17 funti po dionici, za akviziciju britanskog ARM Holdingsa, što je jedna od najvećih akvizicija japanske kompanije do sada.

Ovom će akvizicijom SoftBank pokrivati samu srž tržišta interneta stvari (IoT) i mobilnih uređaja, koji mahom koriste ARM čipove. Prema riječima direktora ARM-a Simona Segarsa, do ove akvizicije nije došlo zbog slabljenja poslovanja ARM-a, upravo suprotno, njihovi su čipovi naprosto sveprisutni u pametnim telefonima, kućanskim aparatima i IoT uređajima. No, uprava ARM-a je zaključila da će ponuđena cijena biti interesantna njihovim dioničarima, kao i da u suradnji sa SoftBaknom mogu postići još i više nego su do sada postizali.

Sjedište ostaje u Londonu, uprava ostaje ista, a zadržat će se i poslovna strategija koju je ARM i dosad vodio, osim što će biti ubrzana i s većim stupnjem ulaganja. U tom smislu, ARM i SoftBank planiraju kroz pet godina udvostručiti i broj zaposlenih u ARM-u, pojašnjava Segars tvrdeći da ARM i SoftBank imaju kompatibilne vizije poslovanja i razvoja tehnologije u budućnosti, zbog čega nema potrebe za bitnim restrukturiranjima.

Direktor SoftBanka Masayoshi Son istaknuo je da njegova kompanija izuzetno cijeni ARM kao daleko vodeću kompaniju na tržištu u svojoj industriji, čime će se odlično uklopiti u njihova ulaganja u internet stvari. SoftBank podržava dosadašnju strategiju uprave ARM-a i namjerava svojim ulaganjima omogućiti joj da ostvari svoj puni potencijal, pri čemu će ARM ostati nezavisna tvrtka u sklopu Grupe SoftBank, potvrdio je Son.

Izvor: ARM i SoftBank

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next