Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Pobjednica KodiraONA natječaja je Iva Tereza Čagalj Istaknuto

Pobjednica KodiraONA natječaja je Iva Tereza Čagalj

Završeno je drugo izdanje KodiraONA natječaja kojim je Studenac nastavio svoju misiju osnaživanja profesionalnog razvoja žena na području digitalnih tehnologija i analitike podataka.

Pobjednica ovogodišnje KodiraONE Iva Tereza Čagalj je studentica druge godine diplomskog studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, koja je uspješno riješila postavljeni zadatak i trgovine Studenca razvrstala na turističke i ne-turističke sukladno utjecaju ljetne sezone i povećanom broju kupaca.

Za nagradu, pobjednica će sljedećih šest tjedana pohađati program mentorstva pod vodstvom tima podatkovnih znanstvenika i inženjera Studenac Digitala. Osim toga, pobjednica je osvojila pretplatu na edukativnu platformu Coursera na kojoj će imati priliku dodatno proširiti svoje znanje i kompetencije.

Fotografija3 Pobjednica Iva Tereza Čagalj

Studenac Digital usmjeren je prema prediktivnoj analitici i inovacijama kojima se postiže veća učinkovitost i prilagodljivost poslovanja Studenca. Metodom prediktivne analitike sustavno se analiziraju podaci o proizvodima, kupcima i njihovim navikama kako bi se stekla cjelovita slika o njihovom ponašanju te utvrdile konkretne smjernice za ispunjavanje njihovih potreba.

Studenac je KodiraONU pokrenuo prošle godine kao dio šire inicijative za promicanje raznolikosti i inkluzije u tehnološkom sektoru. 

U Studencu smatramo kako raznolikost i ravnomjerna zastupljenost spolova u tehnološkom sektoru snažnije potiče kreativnost, inovacije i ideje te time pruža dugoročnu vrijednost za naše poslovanje, ali i potiče višestruke pozitivne društvene promjene. Upravo smo zato pokrenuli projekt KodiraONA kojim želimo istaknuti strast, znanje i izvrsnost žena u digitalnim te analitičkim vještinama. Primarni je cilj ohrabriti ih da slijede svoje interese u tehnološkim znanostima i potaknuti ih da razmotre karijeru u tehnološkoj industriji. Kao najbolju metodu za postizanje tog cilja odabrali smo mentorski program kojim će pobjednice natječaja steći praktično iskustvo i unaprijediti svoje vještine te time dobiti snažnu motivaciju za uspješan razvoj svoje profesionalne karijere“, zaključila je Nina Mimica, članica Uprave za inovacije i digitalizaciju u Studencu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next