Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infobip priprema drugo izdanje Shift konferencije u SAD-u Istaknuto

Infobip priprema drugo izdanje Shift konferencije u SAD-u

Developerska konferencija prvog hrvatskog jednoroga vraća se na obale Floride, a uz dvodnevni program novitet je i fokus na temu API softverskih rješenja i alata.


Infobip Shift Miami, američka inačica hrvatske developerske konferencije, ove će godine doživjeti svoje drugo izdanje. Konferencija se vraća u Muzej umjetnosti Perez, ali ovoga puta s dvodnevnim programom koji će se održati 22. i 23. travnja. Iskorak je to u odnosu na jednodnevno premijerno izdanje, a organizatori ove godine očekuju veći broj sudionika te najavljuju i sadržajno bogatiji događaj.

Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima u Infobipu, ističe kako je proširenje programa konferencije već u drugom izdanju veliki napredak za Infobip Shift Miami.

„Prošlogodišnji Infobip Shift Miami sastojao se samo od predavanja i kratkog druženja. Ove ćemo godine cijeli jedan dan izdvojiti za predavanja, radionice i panele, dok će drugi dan biti rezerviran za networking koji je sudionicima jednako važan. Za proširenje smo se odlučili ohrabreni reakcijama publike nakon prošle godine, a ove godine očekujemo i rast broja sudionika, odnosno njih više od 500. Želja nam je učiniti Infobip Shift Miami redovitim, prepoznatim i omiljenim događajem u američkoj developerskoj zajednici i vjerujem kako ćemo ove godine napraviti novi veliki korak prema tom cilju“, objašnjava Radišić.

Uz proširenje programa, novost je i fokus konferencije na softveru utemeljenom na API-ju (Application Programming Interface). Riječ je o setu definiranih pravila i alata koji omogućuju različitim softverskim sustavima da međusobno komuniciraju i dijele informacije. Upravo API rješenja omogućuju brzo i jednostavno funkcioniranje različitih softvera, te su neizostavan element u developerskoj industriji.

Infobip Shift Miami 2
„Za razliku od prošlog Shifta u Miamiju, koji je tematski pokrio različite aspekte developerske industrije, predavanja će ove godine biti vezana isključivo za API-jeve. Za fokus na API odlučili smo se jer je riječ o rastućoj i iznimno važnoj grani softverske industrije bez koje je nemoguće zamisliti modernu developersku profesiju. Naš je cilj pružiti publici uvid u najnovije alate i rješenja koji će im omogućiti optimizaciju vlastitih vještina, kako bi bili korak ispred u dinamičnom svijetu softverskog razvoja“, osvrnuo se na temu konferencije Radišić.

Prvi potvrđeni govornici su Christian Bach (Netlify), Adrienne Tacke (Cisco), Talia Nassi (Akamai), Larry Maccherone (Contrast), Brian Rinaldi (LaunchDarkly), Mary Thengvall (Camunda) i Katie Miller (Data Protocol), a iz Infobipa najavljuju kako očekuju ukupno 20 govornika, što također predstavlja rast u odnosu na prošlogodišnjih 15 predavača.

Infobip Shift u Miamiju dio je aktivnosti prvog hrvatskog jednoroga kojima osnažuje globalnu developersku zajednicu. Prošlogodišnje izdanje predstavilo je konferenciju novoj sredini, dok podizanje letvice u drugoj godini poručuje kako Infobip Shift u Miamiju može postati nezaobilazan događaj za lokalnu tehnološku scenu, smatra Nikola Pavešić, direktor developerskog iskustva i startupa u Infobipu.

„Važno nam je svake godine napredovati, a širenjem programa već u ovogodišnjem izdanju pokazujemo kako smo ozbiljni u svojoj namjeri povezivanja i podupiranja developera u cijelom svijetu. Infobip sada ima dvije konferencije na dva kontinenta, a to je nešto čime se može pohvaliti tek nekolicina najvećih, globalnih kompanija. Planski, osmišljeno i korak po korak nastavljamo okupljati developersku zajednicu oko Infobip Shifta, kako u Miamiju tako i u Zadru“, zaključuje Pavešić.

Nakon Infobip Shifta u Miamiju slijedi europsko izdanje konferencije koje će se održati u zadarskom ŠC Višnjik 16. i 17. rujna ove godine, a više detalja dostupno je na stranicama konferencije.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next