Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Promjene u Sofascoreu: Ivan Bešlić napušta poziciju COO-a Istaknuto

Promjene u Sofascoreu: Ivan Bešlić napušta poziciju COO-a

Jedna od vodećih hrvatskih IT tvrtki, Sofascore, u novu 2024. godinu ulazi s velikim strukturalnim promjenama. Ivan Bešlić, suosnivač i dosadašnji operativni direktor (COO), nakon 13 godina napušta svoju funkciju.

‘’Osjetio sam svojevrsno zasićenje s dnevno operativnim zadacima i smatrao sam da na nekoj drugoj funkciji, kao suosnivač, mogu napraviti puno više. Ovog ljeta sam i definitivno shvatio da sam spreman za promjenu’’ - rekao je Bešlić, kojeg će na poziciji COO-a zamijeniti dosadašnji Head of Development, Karlo Levak: ‘’Na svim svojim voditeljskim pozicijama sam se vodio mišlju da je moja uloga otkloniti sve prepreke na koje članovi tima nailaze, kako bi se oni mogli posvetiti svojim dnevnim zadacima. Biti COO znači upravo to - omogućavanje nesmetanog rada kompanije i podrška svim timovima. Karijeru sam uvijek usmjeravao u tom smjeru, nadajući se da ću jednog dana imati priliku preuzeti jednu takvu zahtjevnu ulogu.’’, poručio je Levak koji će svoju novu funkciju i službeno preuzeti s prvim danom nove godine.

Bešlić ne odlazi potpuno iz tvrtke koju je osnovao sa svojim prijateljem Zlatkom Hrkaćem, već preuzima funkciju Chief Strategy Officera. ‘’Želimo povećati vidljivost Sofascorea na nama strateški važnim tržištima, poput SAD-a, Velike Britanije ili Italije, te smatram da je to idealna funkcija s koje ću pomoći u dodatnom jačanju našeg branda.’’, kaže Bešlić.

Sofascore u 2023. godini bilježi porast broja zaposlenih za 35 posto, a rast prihoda za 30 posto. Planovi za 2024. su jednako ambiciozni, pa je bilo potrebno napraviti veliko restrukturiranje tvrtke koja u Hrvatskoj i svijetu broji 250 zaposlenih. O svim nadolazećim poslovnim odlukama ubuduće će odlučivati novooformljeni šesteročlani Board, koji će, zajedno s Bešlićem i drugim suosnivačem Sofascorea, Zlatkom Hrkaćem, činiti upravljačku strukturu kompanije. ‘’Nas dvojica ćemo ostati svojevrsni Nadzorni odbor Boardu koji ima šest kvalitetnih članova i koji će svakodnevno donositi velik broj vlastitih odluka, a mi ćemo ih po potrebi usmjeravati. Pomagat ćemo im u izazovima koji nam dolaze, a bit će ih mnogo ako želimo ostvariti naš zacrtani cilj i postati sportska platforma broj 1 na svijetu’’ - zaključio je Hrkać, koji ostaje na svojoj poziciji Chief Executive Officera (CEO).

Sofascore je sportska platforma za live praćenje rezultata i duboku statistiku, koju su 2010. godine pokrenuli Zlatko Hrkać i Ivan Bešlić, prijatelji iz školskih klupa u Klinča Selima. Sa sjedištem na zagrebačkim Vrbanima postali su platforma koja na globalnoj razini ima 25 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Trenutačno se putem Sofascorea može pratiti ukupno 25 sportova, na 43 različita jezika.

Sofascore u nadolazećim mjesecima planira pokrenuti dodatne velike projekte u području umjetne inteligencije, s ciljem da platforma postane još relevantnija, kvalitetnija i fokusiranija na svakog pojedinca, a s projektom Sofascore Editor cilj je okupiti sve amaterske lige diljem svijeta koje se odmah mogu pratiti na istom mjestu kao i najveća sportska natjecanja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next