Biz Tech web portal powered by vidi logo2

CFO Spotifyja odlazi iz tvrtke nakon još jedne runde otkaza Istaknuto

CFO Spotifyja odlazi iz tvrtke nakon još jedne runde otkaza

Paul Vogel, koji je došao u Spotify 2020. godine, napustit će tvrtku u ožujku 2024. jer se tvrtka usredotočuje na profit umjesto na rast.

Od svih otkaza koji se događaju ovog tjedna u Spotifyu, ovaj je zasigurno najznačajniji. Glavni financijski direktor Paul Vogel, koji je od 2020. godine upravljao bilancom tvrtke dok se proširivala na podcaste i audioknjige, napušta tvrtku krajem ožujka 2024.

Izvršni direktor Spotifya Daniel Ek izjavio je da je odluka donesena jer Vogel nema potrebno iskustvo kako bi pomogao tvrtki da se proširi i ispuni očekivanja tržišta. Tvrtka počinje potragu za nasljednikom.

„Spotify je krenuo u evoluciju posljednje dvije godine kako bi uskladio svoje troškove s očekivanjima tržišta, istovremeno financirajući značajne prilike za rast koje i dalje prepoznajemo. Razgovarao sam puno s Paulom o potrebi pažljivog usklađivanja ova dva cilja. Tijekom vremena došli smo do zaključka da Spotify ulazi u novu fazu i potreban nam je glavni financijski direktor s drugačijom mješavinom iskustava. Kao rezultat toga, odlučili smo se razići, ali izuzetno cijenim sigurnu ruku koju je Paul pružao podržavajući širenje našeg poslovanja kroz globalnu pandemiju i neviđenu ekonomsku neizvjesnost“, rekao je Ek u priopćenju objavljenom u četvrtak navečer. Vogel nije izdao izjavu.

Nakon što je testirao strpljenje ulagača s akvizicijama i ulaganjima, Spotify se usredotočuje na ostvarivanje profita, bilo to dobro ili loše. Veći dio njegove originalne podcast operacije je zatvoren, uključujući ovotjedno otkazivanje svoje dvije najprestižnije emisije: Heavyweight i Stolen. Ovog tjedna je otpušteno otprilike 1.500 ljudi iz sektora proizvoda, oglašavanja, marketinga i sadržaja, što čini 17 posto zaposlenika.

Vogel je dugogodišnji zaposlenik Spotifyja. Pridružio se tvrtki 2016. godine kao šef FP&A, trezora i odnosa s investitorima prije nego što je promoviran na poziciju glavnog financijskog direktora 2020. Prije toga, bio je izvršni direktor u tvrtki Barclays i viši potpredsjednik u tvrtki AllianceBernstein.

Prije nego što se vijest proširila u četvrtak, objavljen je dokument američke Uprave za vrijednosne papire i burze (SEC) koji je pokazao da je Vogel iskoristio 47.859 opcija za kupnju dionica u utorak i prodao te dionice po jednoj od najviših cijena koje je Spotify vidio u posljednje dvije godine. Prodaja je bila vrijedna 9,38 milijuna dolara. Vogel je već iskoristio opcije i prodao dionice u ožujku i rujnu, ali ova prodaja bila je značajno veća od prethodne dvije. Moguće je da je prodaja dionica prethodno planirana ili potaknuta cijenom dionica.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next