Biz Tech web portal powered by vidi logo2

FER dodijelio Zlatne diplome i nagradio najbolje studente Istaknuto

FER dodijelio Zlatne diplome i nagradio najbolje studente

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u) održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća, u sklopu koje su dodijeljene brojne nagrade i priznanja bivšim i sadašnjim studentima, te zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju.

Uvodnim govorom okupljenima se obratio dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas, istaknuvši kako Fakultet brižno njeguje odnose sa zajednicom diplomiranih inženjera, kao mjesto okupljanja, suradnje i pomoći.

„U proteklih sto godina na Fakultetu je diplomiralo preko 25.000 inženjera koji predstavljaju povijest, sadašnjost i budućnost tehnološkog i ekonomskog razvoja Hrvatske. FER je sudjelovao u ključnim projektima za Hrvatsku, za industriju i javne servise, a danas je među vodećim institucijama po projektnoj aktivnosti u Hrvatskoj i u europskom istraživačkom prostoru“, podijelio je dekan Bilas.

U znak zahvalnosti za doprinos struci, zajednici i promociji Fakulteta i vrijednosti koje predstavlja u hrvatskoj poslovnoj zajednici i društvu, FER preko trideset godina svojim diplomiranim inženjerima dodjeljuje spomen diplome povodom 50. godišnjice diplomiranja. Ove godine, Zlatne diplome dodijeljene su inženjerima koji su diplomirali akademske godine 1972./1973. Dobitnice i dobitnici Zlatnih diploma, koji nisu mogli prisustvovati svečanosti ili su preminuli, predstavljeni su fotografijama.

dekan Vedran Bilas

„Fakultet postoji zbog studenata jer oni su naša budućnost. U učionicama, laboratorijima i hodnicima imamo preko 3.500 budućnosti“, poručio je dekan, naglasivši kako Fakultet dobrom organizacijom i savjetničkom službom pomaže studentima, ali i nagrađuje one najuspješnije.

Studenticama i studentima FER-a za posebno istaknuti uspjeh u akademskoj godini 2022./2023. dodijeljeno je priznanje ''Josip Lončar'', najprestižnija nagrada za studente i nastavnike Fakulteta nazvana po akademiku profesoru Josipu Lončaru. Posebno priznanje “Josip Lončar” dodijeljeno je i studenticama i studentima za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u akademskoj godini 2022./2023. Uz posebno priznanje, nagrađeni su dobili i simboličnu novčanu nagradu od Fakulteta.

Nagrada ''Željka Matutinović – Sunčica'', utemeljena odlukom Fakultetskog vijeća 2010., dodijelila se studentima za najbolje studentske radove u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima. Studenti su primili i novčanu nagradu, doniranu iz Zaklade ''Željka Matutinović – Sunčica'', koju financira obitelj Matutinović.

FER studenti

Preko dvadeset godina studentima se dodjeljuje i nagrada ''Stanko Turk'' za osobito vrijedan diplomski rad, ove godine iz polja računarstva, a novčanu nagradu donirala je tvrtka mStart iz Zagreba. Za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata, FER je dodijelio zahvalnice srednjim školama u obliku nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u akademskoj godini 2024./2025.

Za kraj, dekan je studentima čestitao na predanom radu i postignućima u učenju i istraživanjima te istaknuo: „Vaša znanja jamstvo su kvalitetnog profesionalnog razvoja i budućnosti hrvatskog društva i industrije. Ponos ste vašeg Fakulteta i vaših obitelji!“

Po završetku svečanog dijela sjednice, dobitnici Zlatnih diploma uputili su se na druženje na domjenak u organizaciji restorana Cassandra, a Fakultetsko vijeće započelo je radni dio sjednice.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next