Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Proglašenjem najboljih startup ideja završen INNOVATE NOW Croatia u četiri hrvatska grada Istaknuto

Proglašenjem najboljih startup ideja završen INNOVATE NOW Croatia u četiri hrvatska grada

INNOVATE NOW CROATIA završio je proglašenjem pobjednika GREEN HACKATHONA U ZAGREBU i BLUE HACKATHONA U SPLITU.


Ukupno 13 timova natjecalo se za bogate nagrade - po 1.500 eura, online edukacije poslovnih vještina (protuvrijednost 4.000 eura) te plaćeni put u Norvešku gdje će, kroz edukaciju u trajanju od tjedan dana, SMART INNOVATION NORWAY dodatno razvijati njihove pobjedničke ideje.

Zagrebački je zeleni pobjednik tim Delismart koji je osmislio aplikaciju uz pomoć koje možemo smanjiti količinu hrane koju bacamo zbog isteka roka trajanja ili kvarljivosti proizvoda, a osim upozoravanja na istek roka trajanja, aplikacija uz pomoć strojnog učenja predlaže recepte za obroke za koje imamo namirnice u našim hladnjacima. Korištenjem aplikacije smanjujemo količinu hrane koju bacamo te štedimo novac. Ova ideja je još važnija, s obzirom na to da se u Hrvatskoj po stanovniku godišnje baci oko 71 kilogram hrane, što je više od 280 tisuća tona na godinu.

Splitski plavi pobjednik tim TsunamiFlow

U Splitu je pobjedu odnio tim TsunamiFlow koji koristi strojno učenje za ranu detekciju i upozorenje na ekstremne razine mora, poput, primjerice, meteotsunamija koji nastaju zbog meteoroloških (ne)prilika.

Osim dva hackathona, u sva četiri grada - Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci - više stotina posjetitelja moglo je čuti iskustva osnivača startupova, predavanja o inovacijama, održivosti, energetskoj učinkovitosti, naučiti mnogo o poslovanju, usponima i padovima, ali prije svega umrežiti se s mnogim startup entuzijastima.

“Kao udruga imamo cilj povezivanja startup zajednica diljem Hrvatske. Htjeli smo pokazati da se razvoj startup scene ne događa samo u Zagrebu već i u drugim dijelovima Hrvatske. Zato smo ovaj događaj organizirali paralelno u četiri grada, baš zato da potaknemo ljude u tim gradovima da dođu, da se međusobno povežu, inspiriraju, motiviraju i dobiju polet za razvoj vlastitih inovativnih projekata”, rekla je Hajdi Ćenan, predsjednica CRO STARTUP-a.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next