Biz Tech web portal powered by vidi logo2

TikTok počeo migrirati podatke europskih korisnika na njihov prvi lokalni podatkovni centar Istaknuto

TikTok počeo migrirati podatke europskih korisnika na njihov prvi lokalni podatkovni centar

TikTok je započeo migraciju podataka svojih europskih korisnika u svoj dugo obećavani centar u Irskoj.

Društvena mreža usmjerena na video sadržaj objavila je da je njezin podatkovni centar u Irskoj napokon operativan kao dio sveobuhvatnog ažuriranja projekta Clover. TikTok je inicijativu za zaštitu podataka i sigurnost objavio u ožujku, ubrzo nakon što je Europska komisija zabranila svojim članovima korištenje aplikacije na službenim uređajima. Kako TechCrunch napominje, usluga je, međutim, već 2020. godine najavila izgradnju podatkovnog centra u Irskoj s očekivanjem da će postati operativan početkom 2022. godine.

Sada kada je TikTok uspio riješiti probleme koji su uzrokovali odgode lansiranja centra, započeo je migraciju podataka koja vjerojatno neće biti završena sve do četvrtog kvartala 2024. godine. U međuvremenu, drugi centar u Irskoj i još jedan u Norveškoj također su u izgradnji. Video hosting usluga bila je pod intenzivnim nadzorom proteklih godina, a ovo su dijelom njihovi napori da uvjere vlasti da im povjere aplikaciju. U 2022. godini, matična tvrtka TikToka, ByteDance, potvrdila je da su neki njezini zaposlenici, koje su kasnije otpustili, pristupili podacima nekoliko korisnika u SAD-u, uključujući novinare. Otkriće je došlo usred zabrane TikToka na uređajima u vlasništvu državnih institucija.

Osim što su najavili početak migracije podataka, TikTok je također otkrio da je angažirao usluge tvrtke po imenu NCC Group. Ova tvrtka za osiguranje informacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji provest će reviziju njihove kontrole i zaštite podataka, pratiti tokove podataka, pružiti neovjerenu potvrdu i izvještavati o incidentima ako bude potrebno. TikTok kaže da će tvrtka pratiti tokove podataka koji ulaze i izlaze iz centra kako bi osigurala da samo odobreni zaposlenici mogu pristupiti osjetljivim informacijama korisnika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next