Biz Tech web portal powered by vidi logo2

T-Mobile otpušta 5.000 zaposlenika u SAD-u Istaknuto

T-Mobile otpušta 5.000 zaposlenika u SAD-u

Izvršni direktori tvrtke T-Mobile su obećali dodavanje radnih mjesta nakon spajanja s Sprintom, ali sada su najavili još jedan krug otpuštanja.

T-Mobile otpušta „nešto manje od“ 7 posto svojih zaposlenika, što će utjecati na otprilike 5.000 radnih mjesta u tvrtki. Ova odluka će većinom utjecati na radnike u korporativnim, back-office i tehnološkim ulogama, dok radnici u maloprodajnim centrima ili službama za korisnike neće biti pogođeni.

Drugi telekomunikacijski operateri, uključujući AT&T i Verizon, suočavaju se s otpuštanjima, ali T-Mobile je posebno obećao da će nastaviti dodavati radna mjesta nakon spajanja s tvrtkom Sprint 2020. godine. Unatoč tom obećanju, tvrtka je ubrzo nakon toga otpustila stotine radnika, a izvješće iz 2021. objavljeno u The Wall Street Journalu otkrilo je da je T-Mobile na kraju 2020. imao 5.000 zaposlenika manje u usporedbi s razdobljem prije spajanja sa Sprintom.

„Troškovi privlačenja i zadržavanja korisnika značajno su porasli u odnosu na prije samo nekoliko kvartala“, piše izvršni direktor Mike Sievert u poruci zaposlenicima, dodajući da postojeće strategije nisu dovoljne za „ispunjavanje tih promjenjivih očekivanja korisnika u budućnosti“. Osim otpuštanja, Sievert navodi da će tvrtka morati raditi na „ponovnom usmjeravanju“ svog rada i „optimizaciji svakog dolara“ kako bi se nosila s rastućim troškovima.

T-Mobile ne očekuje dodatna opća otpuštanja „u predvidljivoj budućnosti“, napominje Sievert. Operater će dovršiti obavijesti o otpuštanju do kraja rujna te će također zaposlenicima koji su pogođeni ponuditi otpremnine temeljene na dužini radnog staža, zajedno s minimalno 60 dana prijelaznog razdoblja.

Samo ove godine, T-Mobile je već doživio dva slučaja kršenja podataka (što dolazi uz niz drugih sigurnosnih incidenata koji su se dogodili u proteklih nekoliko godina). T-Mobile također radi na jačanju svoje 5G ponude, uključujući uvođenje brže 5G mreže sposobne za brzine do 3.3 Gbps, kao i lansiranje novog plana Go5G po cijeni od 100 dolara mjesečno koji nudi godišnje nadogradnje telefona.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next