Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Twitter upozorava Metu da bi ju mogao tužiti zbog aplikacije Threads Istaknuto

Twitter upozorava Metu da bi ju mogao tužiti zbog aplikacije Threads

Twitter tvrdi da je Meta koristila trgovačke tajne Muskove tvrtke kako bi izgradila njihovog najnovijeg konkurenta, Threads.

Prema pismu koje je pribavio portal Semafor, Twitter prijeti tužbom protiv Mete zbog zabrinutosti u vezi s njihovom novom aplikacijom Threads. U pismu, koje je adresirano na izvršnog direktora tvrtke Meta Marka Zuckerberga, odvjetnik Twittera Alex Spiro tvrdi da je Meta koristila trgovačke tajne i intelektualno vlasništvo Twittera za izgradnju aplikacije Threads.

Spiro, koji je također osobni odvjetnik Elona Muska i partner u odvjetničkom društvu Quinn Emanuel, tvrdi da je Meta angažirala „desetke“ bivših zaposlenika Twittera za razvoj aplikacije Threads, što ne bi bilo iznenađujuće s obzirom na veliki broj ljudi koji su otpušteni nakon preuzimanja od strane Muska.

Međutim, prema tvrdnjama Twittera, mnogi od tih bivših radnika i dalje imaju pristup trgovačkim tajnama Twittera i drugim povjerljivim informacijama. Twitter tvrdi da je Meta iskoristila tu situaciju i zadala tim zaposlenicima zadatak razvoja „kopirajuće“ aplikacije „kršeći time državne i savezne zakone“.

Kao rezultat toga, Twitter prijeti pravnim postupcima u obliku „građanskopravnih lijekova i privremenih zabrana“. Također „zahtijeva da Meta odmah poduzme korake kako bi prestala koristiti bilo kakve trgovačke tajne Twittera ili druge visoko povjerljive informacije“ i dodaje da Meta nije ovlaštena pretraživati ili prikupljati podatke s Twittera.

Meta je odgovorila na pismo Twittera objavom na Threadsu, a direktor komunikacija Andy Stone izjavio je: „Nitko u timu za razvoj Threadsa nije bivši zaposlenik Twittera - to jednostavno ne postoji“. Čini se da Meta nije previše zabrinuta zbog toga; možda zbog toga što Twitter nije previše suzdržan u prijetnjama pravnim postupcima. U svibnju je Twitter optužio Microsoft za zloupotrebu njihovog API-ja putem integracija s nekim svojim proizvodima.

Meta je lansirala Threads u srijedu navečer, a slavne osobe i brendovi prvi su se priključili. Manje od 24 sata od lansiranja aplikacije, Threads je privukao više od 30 milijuna registriranih korisnika, dok interne podatke koje je dobio Alex Heath s portala The Verge ukazuju na to da su korisnici već stvorili preko 95 milijuna razgovora.

„Konkurencija je u redu, ali varanje nije“, odgovorio je Musk na objavu o pismu na Twitteru. Nama se ovo čini samo kao dodatan razlog za održati onu borbu između Muska i Zuckerberga u kavezu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next