Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Mono Software ulazi u strateško partnerstvo s njemačkim Possehlom Istaknuto

Mono Software ulazi u strateško partnerstvo s njemačkim Possehlom

Osječka tvrtka Mono Software ušla je u strateško partnerstvo s njemačkom grupacijom Possehl.

Ta tvrtka sa sjedištem u Lübecku u Njemačkoj zapošljava više od 13,2 tisuće djelatnica i djelatnika u 200 tvrtki u tridesetak država svijeta. Tijekom 2022. godine ostvarili su oko 5,5 milijardi eura konsolidiranih prihoda.

Grupacija je podijeljena u deset ogranaka, od kojih svaki funkcionira samostalno i donosi vlastite odluke prema stanju na tržištu na kojem posluje.

Jači ulazak na njemačko tržište

Zbog toga su ih - uz fokus na dugoročno investiranje i stabilan rast - u Monu odabrali kao strateškog partnera, naveo je glavni izvršni direktor Mona Denis Sušac.

Očekuje se kako će Possehlova podrška omogućiti Monu ubrzani rast i širenje izvan sadašnjih granica. Ne bi trebalo biti promjena kad je riječ o broju zaposlenih.

Dvadeset godina stara osječka tvrtka trebala bi ponajviše raditi s Possehlovim digitalnim odjelom, koji je stekao manjinski udio u Monu. Nije navedeno o kolikom je udjelu riječ, kao ni koliko su Nijemci za njega platili.

Mono ima nešto više od 100 zaoslenih. Prošle su godine ostvarili 7,8 milijuna eura prihoda, neto dobit nešto veću od tri mil. € i neto maržu od 38,7 posto.

Sušac je u priopćenju za javnost također naveo kako su dobili više ponuda za potpuno preuzimanje Mona, ali su ih odbili jer se to nije uklapalo s vizijom budućnosti vodstva te tvrtke.

Possehl su odabrali upravo zbog decentraliziranog načina upravljanja, kao i zato što će im omogućiti zadržavanje visokog stupnja samostalnog odlučivanja i autonomije u radu te postojeće kulture i identiteta tvrtke.

Possehl Digital se bavi rješenjima za digitalnu transformaciju namijenjenima malim i srednje velikim tvrtkama.

Direkor Possehl Digitala Hermann Schäfer najavio je kako planiraju s Monom intenzivnije ući u tržište industrijskih tvrtki srednje veličine u Njemačkoj. Uvjeren je kako će zajednički rad te dvije tvrtke imati značajne sinergijske učinke.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next