Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nova nadogradnja Steama prikazat će vam najnižu cijenu po kojoj je igra prodavana u posljednjih 30 dana Istaknuto

Nova nadogradnja Steama prikazat će vam najnižu cijenu po kojoj je igra prodavana u posljednjih 30 dana

Steam je uveo nadogradnju koja će vam prikazati najnižu cijenu po kojoj je igra prodavana u zadnjih 30 dana.

No ta opcija funkcionira samo ako se nalazite u Europskoj uniji.

Steam je ažurirao svoju trgovinu kako bi se uskladila s direktivom koja osigurava da igrači u EU dobiju transparentan uvid u cijene tijekom rasprodaja.

Promjenu je primijetio SteamDB. Potvrđuje da će kupci u EU od sada vidjeti najnižu cijenu po kojoj je igra prodana u posljednjih 30 dana.

Ova direktiva dolazi kao rezultat napora zakonodavaca da zaštite potrošače od lažnih ili zavaravajućih rasprodajnih cijena, kao i od manje poštenih izdavača koji namjerno povećavaju cijenu igre prije perioda rasprodaje kako bi umjetno povećali popust.

Još uvijek nema informacija planira li Steam proširiti ovu značajku na sve korisnike ili je zadržati samo za one koji su zaštićeni ovim EU zakonom. Međutim, za one koji to ne znaju, korisna preglednička ekstenzija SteamDB-a već prikazuje najnižu cijenu svih igara na Steamu, bez obzira gdje se nalazili u svijetu.

Ako ste propustili, kreatori emulatora Dolphin - koji omogućuje korisnicima igranje GameCube i Wii igara - prošlog su mjeseca objavili da je planirano izdanje na Steamu neodređeno odgođeno.

U izjavi je tim tvrdio da je Nintendo podnio zahtjev za uklanjanje (DMCA takedown) stranice Dolphin emulatora s trgovine za računalne igre Steam koja je u vlasništvu Valvea, a ta je stranica sada uklonjena.

"Dobili smo obavijest od Valvea da je Nintendo izdao nalog o prestanku protuzakonitih radnji pozivajući se na DMCA protiv stranice Dolphin emulatora na Steamu i uklonili su Dolphin sa Steama dok se ovaj problem ne riješi", navodi se u izjavi. "Trenutno istražujemo naše opcije i uskoro ćemo dati detaljniji odgovor."

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next