Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Novac u Cash Appu i PayPalu nije siguran Istaknuto

Novac u Cash Appu i PayPalu nije siguran

Američka savezna organizacija za zaštitu potrošača upozorila je potrošače da ne pohranjuju novac na aplikacije za plaćanje kao što su Venmo, Cash App ili PayPal.

Naime, američka vlada ne osigurava automatski taj novac, pa bi on mogao biti izgubljen ako te tvrtke propadnu.

"Popularne aplikacije za digitalno plaćanje sve se više koriste kao zamjena za tradicionalne bankovne račune ili račune kreditnih unija, ali im nedostaje ista zaštita koja bi zajamčila sigurnost sredstava", rekao je direktor agencije Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) Rohit Chopra, a prenosi Washington Post.

Svaki deseti žrtva prijevare

Ta institucija pomno ispituje tvrtke za aplikacije za plaćanje koje zaobilaze zaštitne mjere nametnute tradicionalnim bankama i kreditnim unijama.

Do pojačanog nadzora dolazi u trenutku kada sve veći broj ljudi preferira plaćanje bez gotovine i usvaja aplikacije za plaćanje.

Prema anketi Pew Research Centera iz listopada 2022. godine, 76 posto odraslih Amerikanaca upotrijebilo je aplikaciju za plaćanje barem jednom, iako 34 posto korisnika kaže da nije uvjereno da tvrtke koje se bave aplikacijama za plaćanje mogu zaštititi njihove osobne podatke. Jedan od 10 ispitanika rekao je da je postao žrtva prijevare.

CFPB preporučuje prebacivanje novca s takvih aplikacija za plaćanje na bankovne račune. Također upozoravaju kako je do rasta popularnosti aplikacija za plaćanje došlo bez dostatnih mjera za zaštitu novca korisnika, rekla je agencija.

Sredstva koja se čuvaju na računima aplikacije za plaćanje često nisu osigurana. U slučaju krađe ili stečaja tvrtke možete ostati bez svog novca.

Štoviše, tvrtke za plaćanje su pod manje strogim nadzorom nego tradicionalne banke kad je riječ o načinu na koji pohranjuju i ulažu sredstva korisnika, što im omogućuje ulaganje u rizičnu imovinu, a da vi o tome nemate pojma.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next