Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nintendo Switch nastavlja se penjati na ljestvici najprodavanijih konzola Istaknuto

Nintendo Switch nastavlja se penjati na ljestvici najprodavanijih konzola

Unatoč padu potražnje za svojom igraćom konzolom i smanjenoj prognozi Nintenda za fiskalnu godinu 2024., Switch se nastavlja penjati na ljestvici najprodavanijih konzola svih vremena.

Prema podacima koje je predstavio SafeBettingSites.com, Nintendo Switch je do ožujka dostigao 125,6 milijuna prodanih jedinica, ili 8,6 milijuna više od trećeplasiranog PlayStationa 4.

Osim što je japanskom gaming divu donio enormnu zaradu, Switch je postigao nešto dosad neviđeno. Postala je druga najprodavanija konzola na tržištu kojim dominira Sony, koji još uvijek ima tri PlayStation konzole među prvih pet.

Nintendovo izvješće o zaradi za fiskalnu godinu 2023. pokazuje da su Switch, Switch OLED i Switch Lite dosegnuli 17,97 milijuna kombiniranih prodanih jedinica između 31. ožujka 2022. i 31. ožujka ove godine, 22% manje nego u istom razdoblju prethodne godine, čime je ukupan životni vijek jedinice prodaja konzole na 125,6 milijuna. Japanski gaming div očekuje da će prodaja Switcha nastaviti padati u fiskalnoj godini 2024. s daljnjim padom od 16,5% na godišnjoj razini na 15 milijuna prodanih jedinica.

Unatoč tome, statistika pokazuje da je Switch nadmašio doživotnu prodaju trećeplasiranog PS4 za 8,6 milijuna i prodao 23,2 milijuna više jedinica od Play Stationa, četvrte najprodavanije konzole svih vremena. Wii je još uvijek peti na ovoj ljestvici sa 101,6 milijuna prodanih u životu. Slijede PS3 i Xbox 360, s 87 milijuna, odnosno 85,8 milijuna.

Statistika također pokazuje da je Sonyjeva konzola PS5 devete generacije zauzela jedanaesto mjesto na ovoj listi, s 33,5 milijuna prodanih jedinica do ožujka.

Djelujući i kao sustav prijenosne i kućne konzole, Nintendo Switch postao je veliki hit u zajednici igara s milijunima igrača širom svijeta. Prema službenim podacima tvrtke, Nintendov ukupan broj igrača eksplodirao je tijekom godina, dosegnuvši nove rekorde 2023. godine.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next