Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Osnivač Cash Appa izboden do smrti u San Franciscu Istaknuto

Bob Lee Bob Lee

Bob Lee, bivši glavni tehnološki direktor tvrtke Square koji je pomogao pokrenuti Cash App, preminuo je nakon što je izboden nožem na ulici u San Franciscu.

Leejevu smrt potvrdio je Josh Goldbard, izvršni direktor njegovog trenutnog poslodavca, tvrtke MobileCoin.

Lee se tom startupu za kriptovalute i digitalna plaćanja pridružio 2021. godine kao glavni direktor za proizvode. Prije toga je surađivao s njima kao savjetnik i rani investitor.

Prije nego što je došao u Square, Lee je bio zaposlen u Googleu, gdje je pomogao u vođenju tima softverskih inženjera koji je radio na izradi operativnog sustava Android prije no što je lansiran 2008. godine.  Veliki dijelovi tog operativnog sustava njegovo su djelo.

Porast broja ubojstava

Policija je pokrenula istragu. Uskoro bi trebala s javnošću podijeliti više pojedinosti o tome kako je došlo do tragične smrti 43-godišnjeg tehnološkog poduzetnika.

Zasad je poznato kako je policija došla na poziv nakon što je upozorena na napad koji se dogodio oko pola tri ujutro po lokalnom vremenu. Pružili su Leeju prvu pomoć i pozvali hitnu pomoć, koja ga je prevezla u obližnju bolnicu s ozljedama opasnim po život.

"Unatoč naporima hitne pomoći i medicinskog osoblja, žrtva je podlegla ozljedama", navela je policija u priopćenju. Zasad još nitko nije uhićen.

San Francisco se bori s naglim porastom kriminala. Preliminarni policijski podaci govore o o 12 ubojstava u tom gradu od početka ove godine, što je porast od 20 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine.

Ukupno je 2022. godine u San Franciscu bilo 56 ubojstava, koliko ih je bilo i 2021. godine, piše CNN.

S komentarom se oglasio i Elon Musk, koji je tvitnuo kako su "nasilni zločini u San Franciscu užasni, čak i ako su napadači uhvaćeni, često su odmah pušteni." Musk je u svom tvitu označio okružnu tužiteljicu San Francisca Brooke Jenkins.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next