Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoftov Copilot bi trebao donijeti umjetnu inteligenciju svima Istaknuto

Microsoftov Copilot bi trebao donijeti umjetnu inteligenciju svima

Microsoft je predstavio Copilot, softver kojim namjerava umjetnu inteligenciju staviti u ruke većeg broja korisnika.

Copilot je namijenjen za Microsoft 365, paket proizvoda koji uključuje dokumente (Word), proračunske tablice (Excel), prezentacije (PowerPoint) i e-poštu (Outlook).

Aplikacija Excel je tako, primjerice, nadograđena umjetnom inteligencijom kako bi tablice učinila dostupnima svima koji mogu tekstualno opisati željeni izračun, ne samo stručno osposobljenim analitičarima.

Copilot također može pripremati sažetke sastanaka održanih online putem njegovog softvera Teams i koristiti podatke iz više aplikacija odjednom kako bi riješio složenije zadaće.

Testiranje radi povećanja točnosti

Softver temeljen na umjetnoj inteligenciji zasad testiraju u dvadesetak tvrtki. Trebao bi ponuditi skice i nacrte dokumenata u tim aplikacijama, ubrzavajući stvaranje sadržaja i skraćujući vrijeme izrade.

Testiranje ove tehnologije provodi se kako bi se provjerilo jesu li odgovori umjetne inteligencije činjenično točni. Dugoročno bi Copilot trebao postati alat koji nudi personaliziranu umjetnu inteligenciju, koja će se postupno prilagođavati potrebama korisnika.

Microsoft je također predstavio novi poslovni alat za brbljanje u poslovne svrhe koji može povlačiti podatke i izvršavati zadatke preko aplikacija na pisanu naredbu korisnika.

Ovotjedni događaji, uključujući novo financiranje za startup Adept, odražavaju žestoku konkurenciju za implementaciju softvera koji bi mogao preoblikovati način na koji ljudi rade, piše Reuters.

U središtu te bitke su Microsoft i vlasnik Googlea Alphabet, koji je tek koji dan ranije najavio značajke umjetne inteligencije za Gmail i "čarobni štapić" za pisanje proze u vlastitom programu za obradu teksta.

Takve tehnologije uče iz dostupnih podataka kako bi mogle kreirati nove sadržaje. Microsoftov Copilot djelomično se oslanja na GPT-4, nove generacije softvera za stvaranje sadržaja tvrtke OpenAI, a djelomično na stariji model GPT-3,5.

Očekuje se kako bi nove značajke, ponuđene putem Microsoftovih servisa u računalnom oblaku, mogle ponovno potaknuti brži rast prihoda temeljem većeg opsega korištenja Microsoftovog softvera.


na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next