Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kreće fond za farmaceutske startupe, vrijedan 100 mil. eura Istaknuto

Kreće fond za farmaceutske startupe, vrijedan 100 mil. eura

Hrvatski startupi u sferama biotehnologije, farmacije i zdravstva imaju priliku sudjelovati u projektu Labena Ventures, prvom regionalnom startup akceleratoru u ovom segmentu.

Riječ je o projektu tvrtke Labena, u sklopu kojeg startupi i pojedinci dobivaju pristup tvrtkama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji su spremni uložiti više od 100 milijuna eura.

Prijave će biti otvorene od utorka, 14. ožujka. Cilj je pronaći i podržati startupe s područja biotehnologije, farmaceutskih proizvoda, zdravstvene zaštite, prehrane i okoliša.

Fokus na projekte za međunarodno tržište

Akcelerator sa sjedištem u Sloveniji djelovat će u istočnoj i srednjoj Europi.

Startupi, sveučilišta, fakulteti, istraživačko-razvojne institucije i pojedinci s idejama moći će riješiti izazove istraživanja, praktične implementacije i globalnog marketiranja novih metoda za razvoj sigurnih i održivih načina dijagnosticiranja bolesti i liječenja, unaprjeđenja prehrane i slično.

"Platformom Labena Ventures omogućit ćemo startupima i organizacijama da testiraju svoje ideje, implementiraju ih i kroz program pridobiju investitore. Fokus je na pronalaženju, odabiru i promociji startupa koji mogu ponuditi inovativna rješenja na međunarodnoj razini", rekao je Boštjan Čeh, voditelj projekta i razvoja poslovanja u tvrtki Labena.

Kako bi ostvarili mogućnost sudjelovanja u ovom programu, zainteresirani startupi, organizacije i pojedinci mogu se prijaviti na www.labenaventures.com.

Bit će odabrano do 40 projekata. Timove nakon toga čeka jednotjedna obuka u izgradnji poslovnih i prezentacijskih vještina te vještina strateškog pozicioniranja ideje ili projekta na tržištu.

Potom slijedi tromjesečna edukacija koja uključuje blisku interakciju s više od 80 certificiranih mentora iz cijelog svijeta u različitim područjima poslovanja, financija, biotehnologije te partnera i investitora koji će im pomoći u razvoju poslovanja.

U okviru Demo dana timovi će dobiti priliku predstaviti projekte investitorima, proširiti svoje poslovne mreže i dobiti pristup potrebnim tehničkim i financijskim resursima, dok u okviru programa Alumni Growth timovi sudjeluju u događajima umrežavanja te dobivaju pristup posebnim ponudama.

Labena Ventures je akcelerator koji pokriva više država, uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Latviju, Litvu, Estoniju, Mađarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Albaniju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo.

U ovaj je projekt tvrtka Labena uložila više od 100.000 eura.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next