Biz Tech web portal powered by vidi logo2

PISMO postaje središte digitalizacije Sisačko-moslavačke županije Istaknuto

PISMO postaje središte digitalizacije Sisačko-moslavačke županije

Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ i Razvojna agencija prijavili su krajem veljače projekt na poziv iz programa Digital Europe, a kojim se uspostavlja mreža Europskih digitalnih inovacijskih hubova (centara). Ovih dana stigla nam je pozitivna ocjena projekta čime će Inkubator PISMO steći status Europskog digitalnog inovacijskog centra!


Projekt će se provoditi u partnerstvu s Institutom za fiziku Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom za organizaciju i informatiku Sveučilišta u Zagrebu, Visokom poslovnom školom PAR iz Rijeke, tvrtkama HashNET d.o.o. i FAST LANE d.o.o. te s Centrom za umjetnu inteligenciju Lipik.

Cilj projekta je uvođenje digitalnih tehnologija, posebno umjetne inteligencije, Blockchaina, Internet of Things i gamifikacije u poslovne i proizvodne procese malih i srednjih poduzeća te u javni sektor. Posebna fokus područja projekta obuhvaćat će poljoprivredu, turizam, medicinsku rehabilitaciju, drvnu industriju, građevinu, farmaciju i razvoj video igara, ali bit će obuhvaćeni i drugi sektori gospodarstva.

PISMO 2

Trajanje projekta je 3 godine, a ukupna vrijednost iznosi više od 2,3 milijuna eura. Kroz navedeni iznos kupit će se posebna oprema za demonstracijske aktivnosti i testiranja, organizirat će se razne edukacije i boot-campovi te će se organizirati razne aktivnosti i događaji za prikupljanje investicija te umrežavanje. Projekt predviđa i suradnju s drugim EDIH-ovima unutar mreže diljem Europe, čime će know-how iz drugih europskih regija biti mnogo dostupniji našim poduzetnicima i javnom sektoru!

„Poduzetnički inkubator PISMO je i dosad djelovao kao DIH (digitalni inovacijski hub), što je značilo da je jedna od zadaća inkubatora posvećenost digitalizaciji gospodarstva. Provedbom ovog projekta, PISMO će postati dio mreže u kojoj se nalazi preko 140 europskih EDIH-ova te koji su za svoje aktivnosti izravno financirani od strane Europske komisije, čime će djelatnosti inkubatora biti podignute na jednu višu razinu.“, rekla je Andreja Šeperac, ravnateljica Javne ustanove Regionalni koordinator SMŽ.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next