Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Garmin predstavio novu seriju MARQ satova Istaknuto

Garmin predstavio novu seriju MARQ satova

Garmin MARQ 2 serija premium satova predstavlja apsolutni vrhunac ponude u njihovoj kolekciji s jedinstvenim dizajnom za pojedine ljubitelje različitih izazova.


Ovi satovi dolaze sa Garminovim prepoznatljivim modernim sučeljem kao i nizom funkcija koje možete očekivati od njihove high-end Fenix ponude. No, svaki od pet MARQ serija 2 sata donosi i nešto ekstra za svoje vlasnike.
MARQ serija predstavljena je prije nekoliko godina, te novi satovi prate njihove stope. Riječ je o seriji od pet satova za pet različitih korisnika. To su generalno atletičari, avanturisti, golferi, pomorci avijatičari. Svaki sat ima jedinstven dizajn kako samog sata, tako i remena s kojim dolazi, a jedinstveno je i digitalno lice sata.

Na predstavljanju u Zagrebu, Garmin je okupio neke od najboljih domaćih sportaša poput braće Sinković koji su veslanjem osvojili nebrojene nagrade, zatim Matea Parlov Koštro koja također ima odlična Olimpijska i Europska postignuća. Tu su i braća Fantela, jedriličari koji se također mogu pohvaliti olimpijskim, svjetskim i europskim medaljama. Ne zaboravimo ni avanturista Antu Tonči Fabris koji se Garminovim uređajima služi već dulji niz godina.
Svi oni na jedinstvene su načine ukomponirali Garminove satove u svoje treninge kako bi dobili iznimno precizne podatke svaki puta, bilo da se radi o pripremi za svjetsko natjecanje ili kondicijskom treningu. Kažu kako ne mogu zamisliti trening danas bez satova koji bez ikakvih problema prate naprednije funkcije treninga poput zasićenosti krvi za što se nekada moralo i često vaditi krv za testiranje, a danas sat odradi u svega nekoliko trenutaka.

Nova MARQ 2 kolekcija

Novi satovi, osim osvježenog dizajna, donose nekoliko poboljšanja. Konkretno, to je bolja konstrukcija sa kućištem od titanija petog razreda (prva serija je imala prvi razred). Generalno, koristi se bolja legura titanija koja je značajno otpornija na grebanje kod svakodnevnog nošenja. Svi satovi dolaze u jednoj dimenziji s kućištem promjera 46 mm.
Velika novost je da i ova linija satova sada ima AMOLED zaslone visoke svjetline i detaljnog prikaza, a tu je i touchscreen funkcionalnost. Naravno, uz nju ostaje i upravljanje klasičnim gumbima za trenutke kada touschscreen nije idealan, pogotovo oko vode.

Garmin MARQ 2
Satovi prate sve mjerljive funkcije vašeg tijela s kojima smo već upoznati kod Fenix 7 serije, poput ECG-a, SpO2, cjelodnevno mjerenje otkucaja srca, disanje, stres i druge funkcije. Sve možete izmjeriti odjednom njihovom "health snapshot" funkcijom.
Ovi satovi dolaze s novom GPS funkcionalnošću. Preciznost GPS-a veoma je bitna nekim rekreativcima pa je sada Garmin dodao mod rada visoke preciznosti s točnosti do jednog metra. Naravno, ovaj mod rada troši značajno više baterije pa možete birati između njega i klasičnog rada. Tu je SatIQ, Garminov novi sustav koji automatski može prebacivati između dva načina rada, ovisno o zahtjevnosti terena za hvatanje precizne GPS lokacije, poput šumovitih putova.

MARQ Aviator

Uz standardne funkcije vrhunskog sata, ovaj model dizajniran je specifično za pilote kao i ljubitelje avijacije. Jedini u seriji dolazi sa remenom od brušenog titanija kao i 24-satnim GMT obrubom od keramike. Uz to ima i jedinstvene softverske mogućnosti poput svjetske aeronautičke karte za navigaciju kao i putanje do obližnjih aerodroma.

Garmin MARQ 5
Može vas obavještavati o detaljima leta poput vjetrova i drugih vremenskih neprilika. Nudi i pristup TAF, MOS i METAR sustavima, kao i kartu s NEXRAD radarom. Na kraju, tu je i Jet Lag aplikacija koja će vam na temelju vremenskih zona dati savjete kada otići spavati, kada se protegnuti na suncu ili popiti kavu kako bi minimizirali vrijeme potrebno za aklimatizaciju nove zone.

MARQ Adventurer

Za sve kojima monoton gradski život nije u krvi, tu je MARQ Adventurer. Dizajniran je da se prilagodi svim uvjetima u kojima se može naći, zadržavajući atraktivan izgled i otpornost za sve prilike. Ovaj odel naoko dolazi sa kožnim remenom. No, donja strana remena je zapravo gumirana kako bi sat bio ugodniji za nošenje, a također i vodootporan.

Garmin MARQ 6
Obrub ovog sata krase oznake kompasa kao i 360 stupnjeva. U skladu s namjenom, dolazi s naprednim funkcijama za orijentaciju u svakom trenutku. Također drži ažurnima i TopoActive topografske karte koje će dobro doći svakom avanturistu. Ima više profila za elevaciju, a s NextFork funkcijama može vam prikazati račvanja planinarskih puteva kao i smjer kojim trebate ići.

MARQ Athelete

Ovaj model možete smatrati osnovnim u liniji ponude jer se svaki sportaš može lagano u njemu prepoznati. Dizajniran je za fitness te će vam pomoći postići maksimum bez obzira kojim se sportom bavili. Ovaj model dolazi sa standardnim silikonskim remenom, idealnim za tjelovježbu i znojenje.

Garmin MARQ 4

Dolazi s dnevnim praćenjem vaših aktivnost, a ima i napredna praćenja specifičnih popularnih sportova poput tenisa, skijanja, surfanja, teretane i naravno standardnih sportova poput trčanja, biciklizma i slično.
Prati vašu spremnost za slijedeći trening, koliko biste se trebali odmarati, prati vaše spavanje te već spomenute tjelesne performanse na koje smo se naviknuli kod Garmin satova.

MARQ Golfer

Sa svojim zelenim detaljima svakako privlači jedinstvenošću u dizajnu, kao i funkciji. Ovdje je sve fokusirano na luksuz pa osim kućišta od titanija imamo i zelene mramorne detalje na satu i jedinstvenim urezima obruba. Remen sata dolazi u tri nijanse zelene boje sa najlonom tkanim u jacquard stilu kako bi sat bio lagan i prozračan.

Garmin MARQ 8
Tu je naravno preko 42.000 golf terena vama na dodir kroz koje vas sat može voditi kao i pratiti vaše performanse. Tu je i nova Green Contours aplikacija koja će vam teren prikazati s preciznim topografskim mjerama kako biste brzo mogli znati kako se najbolje izvući iz trenutne lokacije. Osim toga, imate i brojne specifične informacije na zaslonu, poput brzine vjetra, prepreke i druge mogućnosti koje su aktivne ovisno o golf terenu.

MARQ Captain

Za pomorce među nama, ovaj sat predstavlja vrhunac premium dizajna i mogućnosti za svakog moreplovca. Dizajniran je s plavim keramičkim obrubom te plavim remenom koji je ponovno napravljen od najlonskih niti te ne bi trebao poprimiti neugodan miris ni ako ga ne čistite nakon korištenja u morskoj vodi.

Garmin MARQ 3

Mjeri vrijeme trajanja regate pomoću GPS-a i štoperice, upozorava vas na promjene plime i oseke te "Anchor Drag" alarm ako se pomaknete više od postavljene udaljenosti od početne točke. Povezuje se s Garminovim sustavom na brodu pa možete aktivirati autopilot i s naredbe na satu. Tu su naravno i brojni sportovi na vodi poput kitesurfinga, windsurfinga, kajaka, veslanja na dasci i slično.

Svi ovi satovi dostupni su i kod nas iako se treba malo potruditi da postanete sretnim vlasnikom jednog od ovih primjeraka. Cijene prate njihov premium dizajn pa tako iznose:
Athlete - 1.950,00 EUR
Adventurer - 2.250,00 EUR
Golfer i Captain - 2.350,00 EUR
Aviator - 2.550,00 EUR

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next