Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nakon debakla u studenom, Twitter vraća značajku Blue Istaknuto

Nakon debakla u studenom, Twitter vraća značajku Blue

Twitterova značajka potvrđivanja korisničkog računa uz plaćanje ponovno je dostupna nakon što su tijekom studenog 2022. tu platformu preplavili prevaranti.

Cijena je ostala na razini od osam američkih dolara mjesečno, što se ne odnosi na korisnike Appleovih uređaja. Oni će morati platiti 11 USD mjesečno.

Dodatne značajke za Twitter Blue uključuju i dugme pomoću kojeg je moguće uređivati tvitove. Tu su značajku korisnici Twittera dugo tražili, dok su drugi upozoravali kako može biti zlorabljena za širenje dezinformacija ako je tvit promijenjen nakon što je bio podijeljen velik broj puta.

Preplatnici na Blue će također gledati manje oglasa, njihovi će tvitovi biti istaknutiji u odnosu na druge i moći će objavljivati dulje video zapise bolje razlučivosti, piše BBC.

Oglasi na Twitteru u porastu?

Twitter je prije dodjeljivao plavu oznaku korisničkim računima visokog profila besplatno kao potvrdu vjerodostojnosti. Ali, novi vlasnik Twittera Elon Musk smatra kako to nije bilo pravedno.

Korisnički računi koji su već imali plavu oznaku zadržali su ju i sad, ali se uz neke od njih pojavljuje obavijest kako je riječ o računu koji je taj status stekao prije uvođenja plaćanja. Te će oznake s vremenom biti zamijenjene ili zlatnima (za tvrtke) ili sivima (za, primjerice, državna tijela i ustanove).

Po novim pravilima, pretplatnici koji promijene ime ili profilnu fotografiju izgubit će plavu oznaku sve dok Twitter ne provjeri njihov račun.

Iako se činilo kako će oglašivači u velikom broju napustiti Twitter nakon što ga Musk preuzme, podaci tvrtke SEMRush pokazuju kako do toga zasad nije došlo. U stvari, promet na poddomeni ads.twitter.com - koju oglašivači koriste za upravljanje kampanjama, od listopada do studenog 2022. je zabilježio porast za 23 posto.

To daje naslutiti kako su oglašivači i dalje zainteresirani koristiti Twitter kao platformu za oglase, piše TipRanks. Iako je, također, moguće kako su bar neki od njih odlučili iskoristiti ogromnu količinu publiciteta koju je Twitter dobio zbog preuzimanja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next