Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Elon Musk preuzeo je Twitter, krenuli su i otkazi Istaknuto

Elon Musk preuzeo je Twitter, krenuli su i otkazi

Elon Musk preuzeo je Twitter. Dosadašnji glavni izvršni direktor Parag Agrawal i šef financija Ned Segal napustili su tvrtku i neće se vraćati.

Otkaz je dobila i šefica pravne službe Vijaya Gadde. Musk je preuzimanje popratio tvitom u kojem je naveo kako je "ptica oslobođena". Također je svoj opis na Twitteru nadopunio s "Chief Twit".

Nedavno je najavio najavio kako namjerava smanjiti broj zaposlenih u Twitteru za čak 75 posto.

Prvi čovjek Tesle i tvrtke SpaceX morao je, po sudskom nalogu, dovršiti do 28. listopada preuzimanje Twittera vrijedno 44 milijarde američkih dolara. U suprotnom, parnica zbog tužbe koju je Twitter podnio protiv njega bila bi nastavljena.

Tko je sve dao pare?

Još nije posve jasno kako je Musk uspio zatvoriti financijsku konstrukciju za akviziciju.

Od ranije je poznato kako je osigurao dio sredstava dužničkim zajmovima koje je uzeo od velikih banaka. Podržali su ga i pojedini fondovi za rizična ulaganja i glavni izvršni direktori tehnoloških tvrtki. Među njima je mjenjačnica kriptovaluta Binance, iz koje je stigla potvrda kako su doista ušli s Muskom u preuzimanje.

"Namjeravamo igrati ulogu u povezivanju društvenih mreža i weba3 kako bismo proširili korištenje i prihvaćanje kripto i tehnologija blockchaina", naveo je u priopćenju za javnost šef Binancea Chanpeng Zhao koje prenosi CNBC.

Američke vlasti najavile su kako će istražiti tko je sve uključen u akviziciju kako bi provjerile hoće li time biti ugrožena nacionalna sigurnost Sjedinjenih Država.

Musk je 27. listopada poslao poruku oglašivačima, nastojeći ih uvjeriti kako se Twitter neće pretvoriti u "pakao u kojem je sve dozvoljeno, gdje bilo što može biti izrečeno bez posljedica".

Uvjeren je kako je za budućnost civilizacije važno imati zajednički digitalni prostor u kojem je moguće na zdrav i nenasilan način raspravljati o širokom rasponu uvjerenja.

"Trenutno su društvene mreže izložene velikom riziku podjele na ekstremnu ljevicu i desnicu, što će dovesti do više mržnje i podjela", poručio je Musk.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next