Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Veliki zaokret: Elon Musk ipak želi kupiti Twitter Istaknuto

Veliki zaokret: Elon Musk ipak želi kupiti Twitter

Elon Musk poslao je pismo Twitteru u kojem predlaže preuzimanje Twittera za 44 milijarde američkih dolara, kako je prvotno bilo i planirano.

Na to je spreman ukoliko dobije potvrdu za financiranje akvizicije dugom i ako sud u američkoj saveznoj državi Delaware obustavi parnicu koju je Twitter pokrenuo tužbom kako bi ga prisilio na dovršetak preuzimanja.

Twitter je potvrdio kako je primio Muskovo pismo i kako im je i dalje cilj zaključiti transakciju po cijeni od 54,2 USD po dionici. Musk je u međuvremenu tvitnuo kako će kupivina Twittera "ubrzati stvaranje X-a, aplikacije za sve".

Trgovanje dionicom Twittera moralo je biti obustavljeno dva puta. Nakon što je nastavljeno cijena je porasla za više od 20 posto, na nešto više od 51 USD po dionici.

Twitter će vjerojatno prihvatiti ponudu

Do zaokreta je došlo u trenutku kad su se obje strane pripremale za prvo ročište, zakazano za 17. listopada, u sklopu suđenja zbog Muskovog pokušaja izbjegavanja preuzetih obveza. Procjenjivalo se kako Twitter ima veće izglede dobiti tu parnicu nego Musk.

Glavni izvršni direktor Twittera Parag Agrawal trebao je u ponedjeljak dati službenu izjavu Muskovim odvjetnicima, dok je Musk isto trebao učiniti za Twitterove odvjetnike u četvrtak.

Prošlog je petka objavljeno više Muskovih osobnih poruka vezanih uz preuzimanje Twittera, koje je razmijenio s više drugih milijardera i istaknutih osoba Silicijske doline, u rasponu od Larryja Ellisona do članova obitelji Murdoch.

Muskov pristanak mogao bi privesti kraju višemjesečno natezanje oko preuzimanja, koje je stvorilo veliku dozu neizvjesnosti za zaposlene, ulagače i korisnike jedne od najutjecajnijih svjetskih društvenih mreža.

U Twitteru sad trebaju odlučiti kako će odgovoriti na Muskov prijedlog. Očekuje se kako će ga prihvatiti, kako bi ubrzali i olakšali akviziciju, piše CNN.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next