Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Google gasi servis za igre Stadiu Istaknuto

Google gasi servis za igre Stadiu

Google je platformu za igranje Stadia pokrenuo sredinom studenog 2019. godine. Bit će ugašena do sredina siječnja 2023.

Platforma namijenjena mobilnim uređajima i web pregledniku Chrome u tri godine nije uspjela privući očekivani broj korisnika pa će biti ugašena.

Novac za sav hardver za Stadiu kupljen putem trgovine aplikacijama Play bit će vraćen, a povrat mogu očekivati i svi koji su kupili igre i prateće sadržaje u trgovini Stadia.

Igračice i igrači imat će pristup igrama u svojim katalozima i igranju online sve do 18. siječnja 2023. godine, nakon čega će Stadijini web poslužitelji biti isključeni.

Tehnološka platforma ostaje u uporabi

Većina novca trebala bi kupcima biti vraćena do sredine siječnja iduće godine, naveo je u objavi na službenom Googleovom blogu Phil Harrison, dopredsjednik i glavni direktor Stadie.

Tehnološka platforma na kojoj je počivala Stadia, dodao je, pokazala se dobrom pa u Googleu razmatraju načine kako će ju upotrijebiti u drugim servisima i platformama kao što su YouTube, Play i za razvoj rješenja za proširenu stvarnost. Google će nastaviti ulagati u nove alate, tehnologije i paltforme namijenjene računalnim igrama.

Tako je završio projekt kojim se Google želio natjecati s drugim servisima kao što su Sonyjev PlayStation Plus, Amazonova Luna i Microsoftov Xbox Cloud Gaming. Raspuštanje Stadijinog tima za igre i zabavu bio je najavljen još prošle godine. Taj je tim razvijao originalne naslove za Stadiu.

Zadnji je to u nizu rezova koji su uslijedili nakon što je glavni izvršni direktor Alphabeta Sundar Pichai najavio kako želi podići učinkovitost te tvrtke za 20 posto, piše CNBC. Google je nedavno također otkazao iduću generaciju laptopa Pixelbook i srezao sredstva za interni inkubator Area 120.

Cijena Alphabetove dionice pala je za 34 posto tijekom ove godine. U drugom tromjesječju ostvarili su razočaravajuće rezultate kad je riječ o prihodima i zaradi.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next