Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Mjenjačnica kriptovaluta izdaje novu valutu zbog duga Bitcoin Isusa Istaknuto

Mjenjačnica kriptovaluta izdaje novu valutu zbog duga Bitcoin Isusa

Mjenjačnica kriptovaluta CoinFlex namjerava izdati novi token kako bi prikupila sredstva nakon što jedan njihov klijent nije platio poveći dug.

U CoinFlexu planiraju u optjecaj pustiti digitalnu valutu nazvanu Recovery Value USD (rvUSD) u vrijednosti od 47 milijuna američkih dolara. Nude ga uz kamatu od 20 posto.

Do tog je poteza došlo nakon što je ta tvrtka obustavila prošlog tjedna isplatu sredstava klijentima, pravdajući se ekstremnim tržišnim uvjetima i "nesigurnostima vezanim uz drugu stranu". Pokazalo se kako je ta druga strana dugogodišnji klijent CoinFlexa koji je zaronio u crveno.

Tko je tajanstveni imućni klijent?

U normalnim okolnostima automatski bi likvidirali njegovu poziciju. Ali, to nije bilo moguće zbog odredbe u ugovoru s tim klijentom, koji je ostao neimenovan.

Objavljeno je tek kako je riječ o "osobi visokog integriteta i značajne imovine koja ima privremene probleme s likvidnošću zbog krize na kripto i drugim tržištima, sa značajnim udjelima u nekoliko privatnih tvrtki sa statusom jednoroga i povećim portfeljem".

Verge piše kako je riječ o Rogeru Veru zvanom Bitcoin Jesus, jednom od ranih ulagača u bitcoin. Ver tvrdi kako je situacija obrnuta - smatra kako CoinFlex duguje njemu novac.

DIo CoinFlexovog plana oslanja se na to da će Ver vratiti novac nekad u budućnosti, što se ne mora dogoditi.

Pođe li sve kako su zamislili, od četvrtka, 30. lipnja, trebali bi ponovno omogućiti klijentima povlačenje sredstava s njihovih korisničkih računa i u potpunosti ponovno upogoniti svoju platformu.

CoinFlex je među sve brojnijim žrtvama ogromnog pada vrijednosti kriptovaluta tijekom proteklih nekoliko tjedana, u kojem je nestalo više milijardi USD tržišne vrijednosti. Nova kripto zima ogolila je slabe točke više tvrtki koje se u poslovnim modelima oslanjaju na posudbu i zaduživanje.

Celsius, platforma koja je nudila visoke stope povrata korisnicima koji na nju pohrane kriptovalute, također je tijekom ovog mjeseca obustavila isplatu sredstava.

Prije nekoliko dana hedge fond Three Arrows Capital nije uspio vratiti zajam vrijedan više od 670 mil. USD tvtrci Voyager Digital, piše CNBC.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next