Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Atos Hrvatska kreće s razvojem sustava eHZZO Istaknuto

Sandi Marušić (Atos) Sandi Marušić (Atos)

Atos Hrvatska i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) najavili su početak projekta eHZZO, na čijem će razvoju zajednički raditi sljedećih 19 mjeseci.

Projekt e-HZZO dobio je 114.705.882 kuna iz Fonda za regionalni razvoj, od čega Europska unija bespovratno sufinancira 85 posto ukupne vrijednosti projekta, dok će nacionalno sufinanciranje iznositi 15 posto.

Cilj projekta je ostvariti temelje za modernizaciju, proširenje i implementaciju novih poslovnih IT sustava HZZO-a te uvesti učinkovitiji i kvalitetniji nadzor kao i upravljanje zdravstvenim sustavom. Novi sustav trebao bi omogućiti digitalnu razmjenu podataka s nacionalnim i međunarodnim institucijama te interoperabilnost na svim razinama, kao i efikasnije upravljanje i nadzor unutar zdravstvenog sustava, s posebnim naglaskom na financijska sredstva.

Jedinstvena prilika

Sustav HZZO-a sadrži podatke o osiguranim osobama i troškovima pružanja zdravstvene zaštite pacijentima i predstavlja glavni izvor podataka za procese planiranja zdravstvenog sustava Hrvatske. Zbog toga je HZZO prijavio projekt u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. te napravio snimku stanja i proveo nabavu prema preporukama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU).

"Projekt eHZZO-a, kada bude završen, donijet će korist svim osiguranicima HZZO-a kroz bolju organizaciju i dostupnost zdravstvene zaštite", rekla je dr. Veronika Laušin, zamjenica ravnatelja HZZO-a.

Pomoćnica ravnatelja za informacijske tehnologije Jelena Curać naglasila je važnost profesionalnog izazova za informatičke stručnjake HZZO-a. Kako je rekla, jednom u karijeri otvara se prilika za sudjelovanje u ovako velikom projektu, kao i mogućnost za stručnjake da daju doprinos vremenu u kojem djeluju i ostave važan profesionalni trag.

Kako je rekao Sandi Marušić, direktor Atosa u Hrvatskoj, ta tvrtka kod nas zapošljava 300 djelatnika. Inače su prisutni u 71 državi, zapošljavaju 111 tisuća ljudi i imaju godišnji prihod veći od 11 milijardi eura.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next