Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Volkswagen želi do 2025. godine nadmašiti Teslu u prodaji Istaknuto

Volkswagen želi do 2025. godine nadmašiti Teslu u prodaji

Glavni izvršni direktor Volkswagena vjeruje kako može preteći Teslu i postati najveći svjetski prodavač električnih vozila do 2025. godine.

Herbert Diess, šef najvećeg europskog proizvođača automobila, rekao je tijekom Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu (Švicarska) kako će smanjivanje problema s lancima opskrbe vjerojatno pomoći njemačkom divu automobilske industrije u hvatanju zaleta tijekom nadolazećih mjeseci.

"Tesla je trenutno predvodnik kad je riječ o električnim vozilima, vjerojatno i zbog toga što je već sad najdigitalnija tvrtka među proizvođačima automobila i imaju određene prednosti", priznao je Diess.

Također je dodao kako je Tesla uspjela postići dobre rezultate i visoke razine povrata, uz vjerodostojan poslovni model. Također, otvaraju nove tvornice, u što se drugi proizvođači tek počinju ozbiljnije upuštati.

Teslina slaba točka

Ipak, i dalje namjeravaju hvatati priključak i prestići Teslu vjerojatno do 2025. godine kad je riječ o broju prodanih primjeraka.

Između ostalog, uvjeren je kako Teslu čekaju ozbiljni izazovi u povećavanju opsega proizvodnje. Vokswagen bi ih mogao početi dostizati već u drugoj polovici ove godine.

Dvije godine od početka pandemije koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19 proizvođači automobila i dalje se muče pri nabavljaju ključnih dijelova i komponenti, kao i isporuci dovoljno vozila kako bi zadovoljili potrašnju.

Nestašica ključnih dijelova, naročito kad je riječ o proizvodnji baterija, vjerojatno će biti stalno ograničenje rastu proizvodnje električnih vozila u godinama koje dolaze.

Ipak, Diess vidi ponešto razloga za optimizam. Tako, primjerice, očekuje poboljšanje stanja na tržištu poluvodiča od sredine ove godine. Neće to biti kraj s problemima u opskrbnom lancu za te komponente, ali situacija bi se trebala značajno poboljšati, a lanci opskrbe bi trebali ponovno biti dovedeni u red, piše CNBC.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next