Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Blagi pad prihoda i EBITDA-e obilježili poslovanje Optima Telekoma u 2021. godini Istaknuto

Blagi pad prihoda i EBITDA-e obilježili poslovanje Optima Telekoma u 2021. godini

Optima Telekom Grupa u 2021. u odnosu na 2020. godinu bilježi pad EBITDA-e prije jednokratnih stavki nakon najmova od 7,1% što je primarno rezultat većih negativnih utjecaja MSFI 15 i nižeg ostvarenja kapitalizacije vlastitih troškova rada, dok istodobno bilježi pad EBITDA marže od 0,7 postotna poena, pa ista iznosi 27,3%.

U istom periodu bilježi se smanjenje prihoda za 4,7% u odnosu na 2020. godinu, većim dijelom zbog smanjenja prihoda od javne govorne usluge i interneta. Konsolidirana kapitalna ulaganja u 2021. godini iznosila su 77,2 mil HRK dok neto gubitak iznosi 2,4 mil HRK.

„Tijekom 2021. godine fokus smo stavili na realizaciju naših strateških i operativnih projekata s ciljem očuvanja interesa dioničara, korisnika i zaposlenika te koristim priliku zahvaliti se svim zaposlenicima na izuzetnom angažmanu te pravovremenoj i kvalitetnoj isporuci usluga našim korisnicima.

Boris Batelić

Sa zadovoljstvom pozdravljam ulazak Optime u Telemach i United Grupu. Osnaženi znanjem i širim portfeljem usluga korisnicima ćemo omogućiti konvergenciju mobilne i fiksne telekomunikacijske usluge te još bogatiji i raznovrsniji televizijski sadržaj. Početak je to novog poglavlja u našem poslovanju koje otvara brojne prilike.

Zajedno ćemo doprinijeti ostvarenju punog potencijala, a tako osnaženi možemo mijenjati stvari na bolje – na korist gospodarstva, cjelokupne zajednice i svakoga od nas,“ izjavio je Boris Batelić, predsjednik Uprave Optima Telekoma.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next