Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft i partneri u domaći startup uložili više od devet milijuna USD Istaknuto

Marko Budiselić i Dominik Tomičević, osnivači Memgrapha Marko Budiselić i Dominik Tomičević, osnivači Memgrapha

Hrvatski startup Memgraph privukao je investiciju vrijednu 9,34 milijuna američkih dolara. Taj će novac u najvećoj mjeri iskoristiti za - zapošljavanje.

Seed rundu ulaganja predvodi Microsoftov investicijski fond M12, a uključili su se i Heavybit Industries, In-Q-Tel, Counterview Capital, ID4 Ventures te Mundi Ventures.

U Memgraphu novac prikupljen ulaganjem planiraju iskoristiti za nove razvojne aktivnosti te proširenje razvojnog tima i širenje zajednice programera i entuzijasta. "Cilj je proširiti i dodatno osnažiti tim. Prioritet nam je razvoj proizvoda za računalstvo u oblaku pa ćemo zapošljavati ponajprije frontend (Angular) i backend (NodeJS) inženjere", najavio je glavni operativni direktor Memgrapha Marko Sršan.

Osim u Hrvatskoj, zaposlenike trenutno imaju u Grčkoj i Nizozemskoj. Namjeravaju zapošljavati nove djelatnike diljem Europe.

Platforma koja izvlači podatke iz grafova

Predstavljeno je također i novo izdanje njihove softverske platforme Memgraph 2.0. Riječ je o proizvodu koji omogućava automatizirano analiziranje tijekova podataka i grafova kako bi ih se brže i jednostavnije moglo koristiti za izradu aplikacija.

Memgraph 2.0 besplatno je dostupan programerima, inženjerima, podatkovnim stručnjacima, velikim kompanijama i entuzijastima.

Izdanje Memgraph Community (MCE) dostupno je s licencom BSL (Business Source License), što znači kako je njegov izvorni računalni kod uvijek javno dostupan, a njegovo korištenje u svrhe koje ne podrazumijevaju produkciju besplatno.

Ovo izdanje omogućava unos podataka datoteke formata poput CSV, sustave kao S3, kao i direktno iz platforme Apache Kafka. Ti podaci tada bivaju transformirani u graf modele, dok računalni inženjeri dobivaju slobodan uvid, mogućnost pregleda i uklanjanja pogreški u Memgraphovom kodu.

Poslovno izdanje Memgraph Enterprise (MEE) dostupno je tvrtkama koje izrađuju aplikacije temeljene na tijekovima podataka i grafova za velike sustave.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next