Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Sigurnost i kontrola e-mail komunikacije uz neovisno rješenje za arhiviranje poruka MailStore Server Istaknuto

Sigurnost i kontrola e-mail komunikacije uz neovisno rješenje za arhiviranje poruka MailStore Server

PROMO ČLANAK -  Ne samo da je e-pošta važno sredstvo digitalne komunikacije, već je i opsežan i vrijedan informacijski izvor za tvrtke koji često sadržava osjetljive podatke poput osobnih podataka i poslovne dokumentacije.

Upravljanje ovim resursom, međutim, može biti izazovno. U pravilu se podaci koji se šalju e-poštom obično ne pohranjuju na zasebnoj lokaciji, ali se nalaze u poštanskim sandučićima radnika, što dovodi do fragmentiranih silosa podataka koji se sastoje od godina skupljanog znanja i vrijednih informacija i svakodnevno se dopunjuju. Čuvajući te resurse na duži period tako da ga zaposlenici mogu lako i učinkovito koristiti može odigrati ključnu ulogu u uspjehu tvrtke.

10% popusta uz kod  #mailstoreCRO21VIDI

MailStore distribution Veracomp

Izazovi u upravljanju e-mail sustavom

Većina e-mail sustava kompanija nije dizajnirana za pohranu velikih količina podataka tijekom dugog vremenskog razdoblja, a to može dovesti do pravnih, tehničkih i financijskih izazova u svakodnevnom poslovanju.

Pravna regulativa

Poduzeća se suočavaju s izazovom usklađivanja poslovanja s rastućim brojem propisa o e-pošti. Moraju arhivirati poruke e-pošte na centraliziran i cjelovit način, zaštititi ih od neovlaštenog pristupa u propisanom vremenskom razdoblju te osigurati da se poruke mogu u svakom trenutku ponovno pronaći.

Tehnička ograničenja

Korisnici trebaju imati pristup svim svojim e-porukama jednostavno i brzo u svakom trenutku. Starije e-poruke izbrisane iz poštanskog sandučića, slučajno ili kako bi se oslobodio prostor u poštanskom sandučiću, također trebaju biti dostupne. Pretraga e-pošte trebala bi biti jednostavna i intuitivna, isto se odnosi i na oporavak izbrisanih poruka i privitaka; a poželjno je i da to bude moguće bez uključivanja IT administratora. Međutim, ovakve značajke obično nisu uključene u standardna e-mail rješenja.

access 2017

Povećani troškovi

Vrijeme, trud i resursi potrebni za kontinuirano upravljanje e-mail sustavom i kapaciteti za pohranu mogu zauzimati značajan udio u budžetu IT odjela. Dnevni zahtjevi korisnika za preuzimanje arhiviranih
e-poruka ili oporavak obrisane ili lokalno pohranjene e-poruke (npr. u obliku PST datoteka) troše dodatne resurse. Produktivnost se također smanjuje ako korisnici moraju potrošiti puno vremena na pregledavanje mape sa starijim e-porukama ili traženje određenih informacija.

Arhiviranje e-pošte - neizostavan dio korporativne IT strategije

Zaštita od gubitka podataka

Korisnici mogu izbrisati važne poruke e-pošte bilo kad, namjerno ili slučajno što znači da će tvrtka izgubiti potencijalno važne podatke. Rješenja za arhiviranje e-pošte omogućuju cjelovito arhiviranje svih postojećih poruka e-pošte, kao i svih budućih dolaznih i odlaznih poruka.

Pravna sigurnost

Rješenje za arhiviranje e-pošte pomaže podržati usklađenost sa zakonskim i regulatornim zahtjevima. Za većinu tvrtki stoga ima smisla arhivirati sve relevantne poruke e-pošte i privitke datoteka potpuno i bez mogućnosti neovlaštene izmjene te koje će biti dostupne u svakom trenutku za izvještavanje regulatornih tijela ili prilikom sudskih postupaka.

Smanjenje IT troškova

Arhiviranje e-pošte može pomoći smanjiti troškove upravljanja e-poštom uključujući povezane zadatke administratora (npr. korisnici koji podnose posebne zahtjeve za porukama e-pošte vraćene sa sigurnosnih kopija ili poslužitelja e-pošte). Zahtjevi za pohranom, a time i veličinom poštanskog sandučića često se mogu značajno smanjiti i time utjecati na smanjenje troškova IT opreme.

benefit workload en web

Dostupnost poruka i podataka iz e-pošte

Čak i kada cloud usluga ili poslužitelj e-pošte nije dostupan, svaki korisnik može kroz arhivu pristupiti svim porukama e-pošte. U bilo kojem trenutku može se povratiti bilo koja poruka iz arhive u standardnim formatima. Time se jamči dugoročna neovisnost sustava, čak i od samog poslužitelja MailStore.

Povećanje produktivnosti

Univerzalan pristup informacijskom resursu e-pošte značajno poboljšava produktivnost unutar poduzeća jer korisnici mogu na razne načine pristupiti arhivi i brzo pregledavati poruke e-pošte zahvaljujući iznimno moćnoj funkciji pretraživanja cijelog teksta poruke.

Brzi povrat ulaganja: Korištenje rješenja za arhiviranje e-pošte smanjuje opterećenje IT odjela i može pomoći u smanjenju troškova pohrane. U pravilu, početni troškovi rješenja za arhiviranje e-pošte se brzo isplate. Tvrtke se mogu istovremeno zaštititi od financijskog rizika od gubitka podataka ili kršenja zakona.

Prednosti MailStore rješenja:
• Pouzdano rješenje neovisno o platformi
• Velika tržišna prisutnost s više od 20.000 korisnika diljem svijeta
• Niski troškovi implementacije zahvaljujući minimalnim tehničkim preduvjetima, integriranoj tehnologiji za pohranjivanje poruka bez potrebe za dodatnim SQL serverom
• Implementacija u kratkom roku zahvaljujući jednostavnom i lakom upravljanju
• Fleksibilnost – osim što podržava širok raspon e-mail platformi, integrirani API omogućava prilagodbu i rad s aplikacijama i sustavom korisnika

Saznajte više detalja na live webinaru 5.10. u 14 sati, prijavite se na: https://attendee.gotowebinar.com/register/2213060037732181774
Za više informacija, kao i besplatnu trial licencu, obratite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next