Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Domaći studio Gamechuck dobio milijun kuna za novu računalnu igru Istaknuto

Domaći studio Gamechuck dobio milijun kuna za novu računalnu igru

Izdavač videoigara Rogue Games i studio za razvoj videoigara Gamechuck potpisali su izdavački ugovor u vrijednosti od preko milijun kuna za sljedeću Gamechuckovu videoigru Midwintär.

Taj je iznos, kako doznajemo, predujam za razvoj koji ne uključuje marketing, lokalizaciju i srodne troškove. Vijest je objavljena tijekom sajma igara Gamescom 2021.

Midwintär je akcijska igra nadahnuta srednjovjekovnim horor folklorom s jakim naglaskom na pripovijedanju i čestim promjenama tempa, a od igrača traži i promišljeno taktiziranje.

Moguće je upravljati s tri različita lika (vampir, vještica i vukodlak), koji kreću u udruženi osvetnički pohod protiv zlokobnog religijskog kulta. Svaki od likova dolazi s posebnim setom vještima i donosi drukčiji način igranja. U igri posebnu ulogu imaju mehanika tračanja i širenja glasina te trominutni ciklusi dana i noći, koji dinamički utječu na sposobnosti likova koje igrate.

Midwintär će biti moguće igrati u društvu do tri igrača putem podijeljenog zaslona. Želite li pogledati kako izgleda, možete to učiniti na platformi Steam i na Gamechuckovim stranicama.

U planu su i drugi naslovi

Gamechuck je zagrebački studio za razvoj videoigara, aktivan od 2017. godine. Pozornost javnosti privukli su interaktivnim stripom All You Can Eat i igrom vApe Escape, kao i nedavno objavljenom arkadnom igrom Speed Limit, dostupnom na PC-ju i igraćim konzolama.

Trenutno dovršavaju prvo poglavlje avanturističkog RPG-a Trip the Ark Fantastic za PC, Mac, Linux i igraće konzole, za što su dobili potporu iz potprograma Europske unije Creative Europe MEDIA vrijednu 149 tisuća eura. U planu je i razvoj igre u kojoj bi glavni lik trebao biti profesor Baltazar, kultni lik iz animiranih filmova, kao i završetak izrade dizajna vlastitog arkadnog kabineta Gamechuck Arcades.

Rogue Games je izdavačka kuća iz San Matea s uredima u Seattleu i Los Angelesu (Sjedinjene Države). U njihovom portfelju su naslovi kao što su Sociable Soccer ‘21, Arcanium, Under: Depths of Fear, Bright Paw, Super Impossible Road i drugi.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next