Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Izdavač FarmVillea poslovao je fantastično dobro Istaknuto

Izdavač FarmVillea poslovao je fantastično dobro

Američki izdavač video igara Zynga ostvarila je odlične poslovne rezultate u prvom ovogodišnjem tromjesječju.

 

Njihov je neto prihod dosegnuo razinu od 680 milijuna američkih dolara, za 68,5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Kao i brojne druge tvrtke iz industrije igara, Zynga veliki porast prihoda može zahvaliti ponajviše uvođenju epidemioloških mjera za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.

Povećanje zabilježeno tijekom ove godine nastavljeno je i u ovoj. Naime, Zynga je u prvom kvartalu 2021. godine ostvarila deset posto više prihoda nego u zadnjem tromjesječju prošle. Ali, čini se kako nije u pitanju samo vjetar u leđa koji je donijela pandemija. Prosječna godišnja stopa rasta (Compound Annual Growth Rate, CAGR) za razdoblje od 2018. do ove godine iznosi dojmljivih 9,53 posto.

Ogromna većina (97 posto) Zynginih prihoda stiže od igara namijenjenih mobitelima, piše Safe Betting Sites.

Velik skok broja korisnika

U istom je razdoblju zabilježen i strelovit rast broja korisnika. U prva tri mjeseca ove godine bilo je 38 milijuna dnevno aktivnih korisnika, za gotovo 81 posto više nego u istom razdoblju lani kad ih je bilo 21 milijun.
Prosječan broj mjesečno aktivnih korisnika još je više porastao - sa 68 milijuna u prvom kvartalu 2020. na 164 milijuna ove godine, što je rast od 141 posto gledano godinu na godinu.

Tijekom promatranog razdoblja Zynga je bila osma po veličini tržišnog udjela među izdavačima igara za mobitele u Sjedinjenim Državama, s udjelom od 2,09 posto.

U planu im je preuzimanje tvrtke Chartboost, koja se bavi tehnologijama oglašavanja putem mobilnih uređaja, što je protumačeno kao jasan signal kako se u Zyngi pripremaju na ontenzivan ulazak u taj segment poslovanja.

Zynga je uvrštena na tržišta kapitala tijekom 2011. godine. Među njenim najpoznatijim naslovima su FarmVille, Zynga Poker, Word With Friends i CSR Racing 2.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next