Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nova runda ulaganja podigla vrijednost Clubhousea na 4 mlrd $ Istaknuto

Nova runda ulaganja podigla vrijednost Clubhousea na 4 mlrd $

Aplikacija za audio brbljanje Clubhouse osigurala je novu rundu financiranja u seriji C.

Zasad nije poznato o kolikom je ulaganju riječ, ali Reuters navodi dobro upućen anonimni izvor prema kojem bi ta investicija procjenu vrijednosti tvrtke podići na četiri milijarde američkih dolara. To je u skladu s nedavnom Bloombergovom vijesti, prema kojoj su taj iznos za Clubhouse spremni platiti u Twitteru.

Još u siječnju ove godine procjena vrijednosti te aplikacije kretala se oko milijarde USD. Investitore u ovoj rundi predvodio je Andrew Chen iz tvrtke za rizična ulaganja Andreessen Horowitz, a sudjelovali su također i veliki igrači kao što su DST Global, Tiger Global i Elad Gil.

Proizvod tvrtke sa sjedištem u San Franciscu (Kalifornija, SAD) omogućava raspravu o raznim temama u zasebnim sobama. Naglo mu je porasla popularnost nakon što gostovanja tehno milijardera kao što su Elon Musk i Mark Zuckerberg.

Popularnost je već dosegla vrhunac?

Uspjeh godinu dana stare platforme za operativni sustav iOS kojoj se može pristupiti samo uz pozivnicu i koja je dosad navodno prikupila deset milijuna korisnika aktivnih na tjednoj bazi ukazala je na potencijal servisa za glasovno brbljanje. Prema podacima tvrtke App Annie, do sredine ovog mjeseca preuzeta je 14,2 milijuna puta.

Vjetar u leđa daje joj to što se pojavila u vrijeme kad ogroman broj ljudi provodi puno više vremena kod kuće zbog epidemioloških mjera za suzbijanje širenja pandemija koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.

Ali, ima i onih koji upozoravaju na znakove prema kojima je popularnost Clubhousea već dosegla svoj zenit.

CNBC, recimo, citira analitičara društvenih medija Matta Navarru koji ističe kako će se u toj aplikaciji suočiti s nekoliko ozbiljnih izazova, među kojima su glavni stalna proizvodnja kvalitetnog sadržaja te borba protiv spama i prijevara. Također, pitanje je koliko će Clubhouse biti privlačan bez zvučnih imena poput Muska i Zuckerberga, ali i hoće li uspjeti zadržati korisnike nakon što pandemija mine.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next