Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Appleovi zaposlenici moći će se cijepiti tijekom radnog vremena Istaknuto

Appleovi zaposlenici moći će se cijepiti tijekom radnog vremena

Kako bi zaposlenike potaknuli na cijepljenje protiv koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19 u Appleu su zaposlenicama i zaposlenicima ponudili da to učine tijekom radnog vremena, a mogu dobiti i bolovanje pojave li se problematične nuspojave.

Ta tvrtka nema vlastitu zalihu cjepiva, niti nudi cijepljenje djelatnicima pa se oni moraju osloniti na državne zdravstvene ustanove.

Appleovi uredi u Cupertinu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji i drugim gradovima uglavnom su bili zatvoreni tijekom proteklih godinu dana, a zaposlenici poslani na rad od kuće. Isto vrijedi i za trgovine te tvrtke.

Cijepljenje bi trebalo ubrzati povratak u koliko-toliko normalno stanje. Prvi čovjek Applea Tim Cook nedavno je, piše Mac Rumors, rekao kako jedva čeka ponovni rad u uredu jer smatra kako ljudi trebaju biti zajedno radi suradnje i inovacije.

Povratak u normalu već u lipnju?

Zasad još ne postoje čvrsti planovi kad i kako bi moglo doći do toga. U Kaliforniji, gdje se nalaze dva glavna Appleova ureda, svi stanovnici stariji od 16 godina moći će se cijepiti od 15. travnja pa dalje.

Trenutno je u uredima u Appleovom sjedištu oko 15 posto redovnog broja zaposlenih. Cook se nada kako bi opet u punom pogonu mogli biti već od lipnja, iako je upozorio kako "stvari neće biti iste kao i prije" jer se pokazalo kako pojedini aspekti poslovanja prilično dobro funkcioniraju online.

Iako je ta tvrtka poznata po tajnovitosti, u javnost su procurila vijesti o tome kako je dijelu zaposlenika prijelaz na rad online bio izazovan i zahtjevan. Bilo je i tehničkih poteškoća s pristupom internim sustavima zbog visoke razine zaštitnih mjera, kao i nedoumica oko toga koje se dijelove posla smije obavljati kod kuće, a koje ne.

Pandemija koronavirusa također je omela redovno poslovanje kad je proizvodnja hardvera u pitanju. U Appleu se morali domisliti zaobilaznih rješenja, poput primjerice robota na daljinsko upravljanje i iPada opremljenih softverom za proširenu stvarnost, piše Business Insider.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next