Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Distree EMEA 2016 nudi jedinstvenu platformu za razvoj potrošačke elektronike Istaknuto

Alexandra Sinson, izvor: Distree EMEA Alexandra Sinson, izvor: Distree EMEA

Monako će od 24. do 27. veljače ove godine po 14. put ugostiti distributere i dobavljače potrošačke elektronike iz cijeloga svijeta na konferenciji Distree EMEA. U početku je glavna ideja događaja bila da distributeri lakše pronađu, izgrade i upravljaju kanalima prodaje. Danas je on postao nezaobilazan za cjelokupnu maloprodajnu branšu u tehnologiji koja želi biti u toku s posljednjim marketinškim trendovima i poslovnim strategijama. Direktorica događanja Distree EMEA 2016 Alexandra Sinson je i ove godine odgovorila na pitanja o događaju, te otkrila što sudionici mogu očekivati ove godine. 

U čemu se Distree razlikuje od drugih događaja sličnog tipa? Možete li nam pobliže objasniti format događaja i što sve uključuje?
Kada gledate širu sliku, vidjeti ćete da je format Distree-a zapravo prilično jednostavan. Okupljamo stotine marki konzumerske tehnologije na istom mjestu u isto vrijeme: od start-upa do poznatih međunarodnih korporacija. Svi koji dolaze imaju sličnu potrebu: želju da upravljaju, izgrade ili lansiraju svoju prodaju kroz različite kanale u EMEA regiji.

Kako bi im pomogli da to ostvare, Distree EMEA 2016 na svoj događaj pozove izvršne direktore i kupce iz vodećih distributera, maloprodajnih trgovina, e-distributera i online trgovina u području tehnologije. Nakon toga omogućimo svim distributerima opreme i partnerima da prije održavanja Distree EMEA-e preko interneta ugovore sastanke jedan-na-jedan. Na taj način svatko dobije personaliziranu agendu događaja s ranije dogovorenim sastancima jedan-na-jedan s osobama čije poslovanje u potpunosti odgovara njihovim trenutnim potrebama.

Još jedna razlika između Distree i tradicionalnih događaja ovakvog tipa je što je Distree usredotočena na umrežavanje, razvoj i upravljanje poslovnim kontaktima.

Dakle, ako želite glasnu glazbu, LED zaslone, balone, poklone i nekoliko posjetnica od nekoliko usputnih sastanaka, posjetite tradicionalni show konzumerstičke tehnologije. Ali, ako želite provesti nekoliko dana u profesionalnom okruženju vodeći poslovne rasprave s kontaktima i tvrtkama relevantnima baš za vaše potrebe, posjetite Distree EMEA.

Na koje je sektore proizvoda Distree EMEA 2016 najviše fokusirana?
Fokusirani smo na pokrivanje cjelokupnog ranga proizvoda. To se odnosi na core tehnologiju kao što su prijenosnici, tableti i pametni telefoni i pripadajuća oprema pa sve do najnovijih i brzorastućih područja. Ona uključuju nosive uređaje, dronove, audio te proizvode za pametan dom, te će upravo oni dobiti više prostora u izložbenom području ove godine.

Događaj je fokusiran isključivo na prodaju i razmjenu koji omogućuje brendovima pozicioniranje kako bi postigli uspjeh na više tržišta.

Distree EMEA ima i nekoliko programa nagrađivanja? Možete li nam objasniti kako se oni uklapaju u cjelokupni program?
Konferencija uključuje seriju programa nagrada koji su osmišljeni kako bi pomogli novim tvrtkama, „vrućim“ novim proizvodima, brendovima koji su najbolji u svojoj klasi te distributerima i dobavljačima koji su bili najbolji u EMEA regiji u protekloj godini. „Diamond Awards“ omogućuje delegatima da na osnovi njihove prisutnosti i interakcije na eventu po kategorijama odaberu najbolje brendove.

Nagrada „60 seconds to convince“ će brojnim izlagačima dati šansu da u jednominutnom pitchu predstave svoj proizvod cjelokupnoj Distree delegaciji, a pobjednik se bira uživo elektronskim glasovanjem.

Uz navedeno, Distree EMEA 2016 će biti domaćin „EMEA Channel Academy: 2016 Awards“. Ove se nagrade dodjeljuju 8. godinu zaredom, a dobivaju ih distributeri, dobavljači i e-distributeri za izvrsnost u umrežavanju i poslovanju.

Ima li Distree EMEA određeni format konferencije, ili je bazirana isključivo na sastancima jedan-na-jedan?Konferencijski program je važan dio cjelokupnog programa. Shvaćamo da svi naši delegati moraju biti pravovremeno informirani od posljednjim trendovima i konceptima na tržištu, da razvijaju svoje poslovanje kako bi ono moglo i dalje opstati u prosperitetnoj i kompetitivnoj industriji. Zbog toga organziramo široki spektar keynote govora, radionica i briefinga za koje se delegati mogu registrirati i što im ulazi u personaliziranu agendu.

Nudi li konferencija priliku start-upima da se uključe te tako ubrzaju razvoj svog poslovanja?
Da, naravno. Objavili smo partnerstvo s agencijom Early Metrics koja radi na ocjenjivanju start-upa. Ovaj savez daje priliku start-upima i mladim tvrtkama u području konzumerske tehnologije da dobiju pristup profesionalnoj analizi njihovog poslovanja.

Životni ciklus proizvoda u branši konzumerske tehnologije postaje sve brži i brži. Put od start-upa do „must have“ proizvoda može biti vrlo brz obzirom na pomoć crowdfundinga i novih modela umrežavanja koji ubrzavaju cijeli proces. Distree EMEA je odskočna daska za hardverske start-upe koji se žele probiti u regiji, stvoriti svjesnost o svojem proizvodu te osigurati partnerstva koja će im ubrzati rast.

Vidite li neke korjenite promjene u kanalima umrežavanja i utječu li one iz godine u godinu na planiranje događaja?
Kanali cijelo vrijeme evoluiraju i oni koji to ne vide će nažalost ostati u pozadini. Zbog toga i pričamo o ekosustavu „izađite-na-tržište“. Tempo promjene se sve više ubrzava i tvrtke moraju držati sve opcije otvorene te istraživati sve mogućnosti. „Vrući“ proizvod ovegodien bi mogao biti start-up financiran preko crowdfundinga kojeg regionalni distributer prodaje na pan-europskom tržištu. ono što mi vidimo je da tradicionalni distributeri, dobavljači i e-distributeri trebaju biti više proaktivni u područjima poslovnog planiranja i upravljanja prodajnim portfoliom.

To je ujedno i razlog zašto je Distree EMEA tako popularna. Mi spajamo se navedene dionike i omogućujemo im poslovne sastanke u rasponu od dobavljanja proizvoda pa sve do prodaje kupcima, i sve to radimo vrlo jasno i usmjereno. Postoji jedna problematika na kojoj uvijek radimo interno dok planiramo event: želimo osigurati da delegati na Distree EMEA u tri dana postignu ono za što bi im inače trebalo tri mjeseca. 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next