Biz Tech web portal powered by vidi logo2

HUB upozorava: Ne nasjedajte na lažne online ponude i oglase! Istaknuto

HUB upozorava: Ne nasjedajte na lažne online ponude i oglase!

U posljednje vrijeme na stranicama društvenih mreža pojavili su se oglasi koji privlače potencijalne kupce na povoljnu kupnju različite brendirane robe (obuće, odjeće i drugih predmeta) - „HOT SALE“, „80% OFF“, „Discount Sale“ ponude i slično. Hrvatska udruga banaka (HUB) upozorava da se tu često radi o lažnim stranicama koje ništa ne prodaju, nego samo prikupljaju osobne podatke i podatke o karticama.

Podaci korisnika i njihovih kartica mogu se koristiti za plaćanje na drugim internetskim trgovinama, pri čemu korisnici tek naknadno uočavaju da su njihovi računi terećeni za transakcije koje nisu izvršili. HUB upozorava kupce da pri kupnji na internetu obavezno sami upisuju web adresu prodajnog mjesta, nikada putem poveznica (linkova) s drugih web stranica te da prije unošenja kartičnih podataka obavezno provjere radi li se o sigurnim internetskim stranicama i tako izbjegnu troškove za transakcije koje nisu izvršili.

Više informacija o mogućnostima zaštite na internetu možete pronaći i na specijaliziranoj internet stranici www.sigurnostnainternetu.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next