Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Fina IT Razvojni centri - Rad na projektima od nacionalne važnosti Istaknuto

Fina IT Razvojni centri - Rad na projektima od nacionalne važnosti

Svaki Finin IT tim spaja iskusne, starije kolege mentore i mlade stručnjake, a s ukupno 17 IT Razvojnih centara Fina omogućuje mladima da nastave karijeru u svom rodnom kraju.

Jedna od Fininih strategija razvoja jest otvaranje Razvojnih centara diljem Hrvatske, u kojima se kroz moderne informatičke hubove razvijaju napredne IT tehnologije i proizvodi. U čak 17 Razvojnih centaraFina je okupila snažnu ekipu mladih i iskusnih stručnjaka. Upravo su predstavnici iz svih dijelova IT-a, od razvoja do sigurnosti, studentima na Job Fairu komunicirali i prenosili svoja iskustva.

Pozitivne reakcije studenata

Već tijekom prvog dana Finin je štand posjetilo preko 100 studenata koji su bili zainteresirani za različita područja. Dodatno ih je zaintrigirao kviz znanja na kojem su studenti kroz 10 pitanja o Scrumu, objektno-orijentiranom programiranju, HTML-u, SQL-u i testiranju pokazali visok stupanj poznavanja tehnologija koje se koriste u industriji. Studente su zanimale tehnologije i alati koji se koriste u svakodnevnom radu. Osim kroz razgovor, Fina je studentima i kroz informativni video predstavila razvojne centre diljem Hrvatske. Video je sadržavao prikaz Fininih ureda na više od 15 lokacija te odličnu radnu atmosferu u timovima.

 

Fina_Razvojni-centar-Osijek-za-native-članak-web-vidi.hr-i-itbizcrunch-2.jpg

 

Prednost rada na važnim projektima

Fina je specifična jer studentima nudi sudjelovanje na projektima od nacionalne važnosti, kao i na komercijalnim rješenjima za poslovne subjekte i građane. S druge strane, Fini su studenti važni jer donose svježe ideje i poglede. U stvaranju svakog tima nastoji se imati spoj iskusnih kolega te mladih IT stručnjaka koji su spremni učiti i napredovati. Oni su bitan kotačić svih timova i postoji izvrsna suradnja mentora i studenata.

S obzirom na izvrsne programe na sveučilištima, studenti stižu pripremljeni za radne izazove. Također, Fina studentima omogućuje balans između fakultetskih obaveza i rada budući da im nudi fleksibilno radno vrijeme. Trenutno Fina ima 17 Razvojnih centara diljem Hrvatske, od Osijeka preko Varaždina do Rijeke Splita. Razvojni centri izuzetna su prilika za mlade da po završetku visokog obrazovanja nastave živjeti i raditi u svom rodnom kraju.

 

Fina_Razvojni-centar-Osijek-za-native-članak-web-vidi.hr-i-itbizcrunch-3.jpg

 

Drugim riječima, mogu ostvariti karijeru bez potrebe za preseljenjem. Mogućnosti koje se nude studentima su stručna praksa, rad preko studentskog servisa te mogućnost izrade diplomskog rada pod mentorstvom stručnjaka iz Fine. U sva tri slučaja, studenti imaju priliku raditi u modernim tehnologijama poput JaveSpringa, .NET-a, Reacta Angulara.

S druge strane, Fina je tijekom godina prepoznala važnost prijenosa znanja te je iz tog razloga osmišljen program internih edukacija koje drže njihovi stručnjaci iz pojedinih područja. Trenutno postoji 20-ak različitih edukacija kojima su pokrivena područja od osnova Jave, Springa, GIT-a do naprednih tema u raznim tehnologijama i jezicima.

Značajni projekti

Najznačajniji projekti na kojima se radilo u Fini posljednjih mjeseci su javnosti dobro poznati trezorski zapisi, odnosno digitalna platforma E-RIZNICA koja omogućava kupovinu trezorskih zapisa i obveznica bez potrebe za fizičkim dolaskom u poslovnice. S druge strane, Fina je zaslužna za uspješan razvoj platforme Fondovi EU. Fondovi EU je platforma za prijavu i praćenje provedbe projekata financiranih iz EU fondova u Republici Hrvatskoj.

 

Fina_Razvojni-centar-Osijek-za-native-članak-web-vidi.hr-i-itbizcrunch-4.jpg

 

Osim prednosti Razvojnih centara i niza programa za studente, Fina za privlačenje mladih IT stručnjaka nastoji biti prisutna i u akademskoj zajednici kroz suradnje s fakultetima. Tu su i radionice poput Finine ljetne akademije pripremljene za studente Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Fina studentima želi približiti komercijalna rješenja koja su dostupna na tržištu te način na koji su ih razvijali.

Poruke studentima na Job Fairu

Fina_Razvojni-centar-Osijek-za-native-članak-web-vidi.hr-i-itbizcrunch-5.jpg

Osim konkretnih primjera i predstavljanja načina rada, Razvojnih centara i ponude za studente, mladim posjetiteljima sajma prenesene su i poruke o važnosti kontinuiranog učenja i ulaganja u znanja i vještine. Važno je iskoristiti ponuđene prilike za stjecanje iskustava. Budući da je dio Fininih predstavnika na Job Fairu karijeru započeo upravo radom preko studentskog ugovora na poslovima programiranja i testiranja u Fini, dobili su izravan uvid u to kako se znanje najbolje sistematizira i utvrđuje primjenom. Kroz rad i primjenu, znanje stečeno tijekom visokoškolskog obrazovanja vrlo se lako nadograđuje.

 
na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next