Menu

U trenucima krize DataBox besplatno brine o vašoj računalnoj infrastrukturi Istaknuto

U trenucima krize DataBox besplatno brine o vašoj računalnoj infrastrukturi

Siguran i stabilan informatički sustav osnova je uspješnog poslovanja svake tvrtke.

U ovim nepredvidivim situacijama, zbog korona virusa i posljedica potresa, mnoge tvrtke moraju zatvoriti pristup prostorima tvrtke u kojima se nalazi sva oprema koja opslužuje kritične servise tvrtke, nepredvidivo je servisiranje i nabava rezervnih dijelova informatičke opreme čime je kontinuitet operativnog poslovanja izložen potencijalnom riziku.

Uzimajući u obzir sve navedeno, pravovremena migracija kritičnih servisa poput terminala i aplikacijskih poslužitelja te poslužitelja baza podataka na udaljenu lokaciju može biti jedna od ključnih odluka održavanja kontinuiteta poslovanja u narednim mjesecima.

Kako bi se tvrtkama pomoglo u rješavanju izazova s kojima se trenutno suočavaju, u tvrtki DataBox odlučili su omogućiti besplatan pristup svojoj tehnologiji i uslugama za vrijeme trajanja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

„Za vrijeme potresa u Zagrebu, naš podatkovni centar ostao je neoštećen, što nažalost nije slučaj s mnogim informatičkim sustavima različitih zagrebačkih tvrtki. Kako bismo im pomogli s nastavkom poslovanja u ovim kriznim trenutcima, odlučili smo svima kojima je to potrebno omogućiti korištenje niza usluga našeg podatkovnog centra bez naknade“ rekao je Filip Olujić, voditelj prodaje tvrtke DataBox.

Podatkovni centar DataBox do 30. lipnja 2020. godine nudi besplatnu mogućnost:

· migracije kritičnih servisa na virtualne privatne poslužitelje,

· kolokaciju fizičkih poslužitelja ili pojedinih servisa (poput usluga pristupa internetu i stacionarne telefonije)

· neograničene usluge VPN (Virtual Private Network) pristupa korporativnim mrežama.

Jedna od ključnih stvari kod postizanja visoke dostupnosti u svakodnevnom poslovanju je i realizacija mjesta oporavka u slučaju katastrofe, tj. ispada središnje lokacije ICT poslovnog sustava. U ovom trenutku nude i besplatnu izradu individualiziranog dizajna, kao i samu implementaciju mjesta oporavka koji u slučaju nedostupnosti središnje lokacije omogućuje dostupnost kritičnih poslovnih servisa.

Za više informacija o navedenim mogućnostima te besplatnom korištenju navedenih tehnologija i usluga možete se javiti tvrtki DataBox putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Njihovi IT stručnjaci će saslušati vaše poslovne potrebe, napraviti analizu vaše postojeće infrastrukture te sugerirati adekvatno IT rješenje po mjeri vašeg poslovnog sustava.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next