Biz Tech web portal powered by vidi logo2

South Central Ventures investirao 2.1 milijun eura u Content Insights Istaknuto

South Central Ventures investirao 2.1 milijun eura u Content Insights

Content Insights, novosadski start-up koji se bavi uređivačkom web analitikom, dobio je seed investiciju vrijednu 2.1 milijun eura od South Central Venturesa te postojećih investitora North Base Media i Nevega.

Kako je kvaliteta sadržaja iznimno bitna u cjelokupnoj oglašivačkoj industriji, Content Insights plasirao se na tržište Content Performance Indicatorom (CPI), algoritmom koji nudi procjenu uspješnosti sadržaja te ga povezuje s određenim autorom, temom i odjeljkom kako bi urednicima i novinarima dao dublji uvid u njihov rad.

Neki od klijenata su Ringier Axel Springer, Süddeutsche Zeitung, Diario Noticias, Clarin, South China Morning Post Daily Mail Group, a tvrtka se može pohvaliti nagradom za inovaciju godine u uredništvu od strane FIPP Innovation World Report 2017.

Iz CI-a kažu kako će dobivena sredstva pomoći u povećanju prodaje i poboljšanju marketinga u svrhu daljnjeg širenja na američko tržište.

Team 2

„Njihov tim je uspio stvoriti uspješnu kompaniju i jedinstven tehnološki vrhunski proizvod, za kojeg vjerujemo da će revolucionalizirati način na koji novinari mjere, nadgledaju i unovčuju sadržaj. Čak bih rekao da kompanija nudi crvenu pilulu u medijskoj industriji u kojoj se većina nas sve više osjeća prezasićeno vijestima, a opet nedovoljno informirano“, kazao je Managing Partner South Central Venturesa Jan Kobler.

South Central Ventures s uredima u Beogradu, Zagrebu i Skoplju fokusira se na tehnološka poduzeća na zapadnom Balkanu. S fondom od više od 40 milijuna eura pomažu poduzećima u ranoj fazi, a cilj ulaganja je međunarodno širenje poslovanja i rast najznačajnijih tehnoloških startupova.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next