Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Globalni godišnji prihodi od video igara premašit će granicu od 300 milijardi dolara do 2026. Istaknuto

Globalni godišnji prihodi od video igara premašit će granicu od 300 milijardi dolara do 2026.

Globalna popularnost video igara i dalje je u stalnom porastu, a sve više rastu i prihodi koje ostvaruje gaming industrija.

Prema analitičarima portala StockApps.com, očekuje se da će globalni prihod od igara premašiti 300 milijardi dolara do 2026. godine.

Za razliku od prihoda u 2021. godini od 214,2 milijarde dolara, očekuje se porast ukupnog prihoda za 8,4% na oko 321,1 milijardu dolara u 2026.

Brzi tehnološki razvoj ključni je pokretač uspjeha u igrama. Danas se većina programera igara usredotočila na nova tehnološka dostignuća poput virtualne stvarnosti, infrastrukture u oblaku i blockchain tehnologije. Do sada su ova dostignuća privukla više potrošača i ulagača u velikim razmjerima. Dobar primjer su web3 igre za koje stručnjaci predviđaju da će do 2025. donijeti gotovo milijardu dolara s više od 100 milijuna igrača. Štoviše, nove platforme u oblaku kao što su Xbox igranje u oblaku i Google Stadia zasigurno će privući više potrošača.

gaming

Igre više nisu vezane uz tradicionalne uređaje ili igraće stanice. Mobilni telefoni su lakši za korištenje, praktičniji i lako dostupni, što ih čini savršenom platformom za igranje. Očekuje se da će do 2026. mobilne igre same prikupiti 242,7 milijardi dolara od ukupnih 321 milijarde prihoda. Sve veća popularnost mobilnih igara donosi sve više prihoda industriji.

Razvojni programeri igara pronalaze nove načine da zarade više od igara. Do sada su uspješno zarađivali putem oglasa u igrama, premium plaćenih servisa i mikrotransakcija. Oko 85% prihoda od igara dolazi od F2P igara koje koriste neke od tih strategija, posebice oglase i kupnju unutar igara. Kako industrija nastavlja rasti, otvorit će se više mogućnosti za stvaranje prihoda što će dovesti do većih količina prihoda.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next