Biz Tech web portal powered by vidi logo2

PayPal otpušta dvije tisuće ljudi, ali nastavlja zapošljavati Istaknuto

PayPal otpušta dvije tisuće ljudi, ali nastavlja zapošljavati

PayPal će otpustiti dvije tisuće ljudi, oko sedam posto ukupnog broja zaposlenih.

Predsjednik i glavni izvršni direktor PayPala Dan Schulman otkaze - do kojih treba doći tijekom nadolazećih tjedana - opravdao je potrebom prilagodbe izazovima koje pred tvrtku postavlja makroekonomsko okruženje u kojem posluje, uključujući visoku inflaciju i pritisak konkurencije.

Također je naveo kako je tvrtka napredovala u fokusiranju resursa na glavne prioritete i prilagođavanju strukture troškova, ali čeka ih još posla u tom pogledu.

Valu otkaza nema kraja

PayPal bi službene rezultate poslovanja za četvrto tromjesečje trebao objaviti u četvrtak, 9. veljače, piše CNBC. Također, nastavit će zapošljavati tijekom ove godine, ali promišljenije nego dosad.

Poslovni rezultati te tvrtke za treće tromjesečje bili su bolji od očekivanih (porast prihoda i zarade od 11 i sedam posto u odnosu na isto razdoblje u 2021. godini), ali su prognoze za zadnji prošlogodišnji kvartal u tom smislu podbacile. No, u PayPalu očekuju kako će za punu fiskalnu godinu ostvariti bolju zaradu po dionici nego što se predviđalo ranije, zahvaljujući "inicijativama za produktivnost koje su u tijeku".

PayPal se tako priključio nizu tehnoloških tvrtki koje su najavile velika otpuštanja tijekom zadnjih nekoliko tjedana. Google planira podijeliti više od 12 tisuća otkaza, Microsoft deset tisuća, a Salesforce sedam tisuća.

Prema podacima časopisa Fortune, dionice velikih tehnoloških tvrtki izgubile su 4,5 bilijuna američkih dolara na vrijednosti tijekom 2022. godine. Valovi otkaza počeli su tijekom ljeta te godine i ne pokazuju znakove posustajanja. Kompanija koje se još nisu odlučile na taj korak sve je manje i manje.

Usprkos velikom valu tehnoloških otkaza, gospodarstvo Sjedinjenih Država još nije službeno u recesiji jer je bruto domaći proizvod narastao tijekom zadnjih nekoliko kvartala, a nezaposlenost je na 3,5 posto, što je najniža razina u zadnjih 50 godina.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next