Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Elon Musk pita treba li Twitter voditi netko drugi Istaknuto

Elon Musk pita treba li Twitter voditi netko drugi

Elon Musk objavio je anketu kojom tviteraše pita treba li prepustiti čelno mjesto te tvrtke nekome drugome.

Dva mjeseca nakon što je preuzeo kormilo Twittera i povukao niz kontroverznih poteza, Musk je anketom od tvitosfere zatražio mišljenje treba li glavni izvršni direktor postati netko drugi. Ustvrdio je kako će postupiti u skladu s ishodom ankete i upozorio kako trebaju biti oprezni oko toga što će poželjeti jer bi se to moglo ostvariti.

U trenutku pripreme ovog članka bilo je 56,4 posto glasova za i 43,6 posto glasova protiv.

Nasljednik još nije na vidiku

Musk je po preuzimanju Twittera za 44 milijarde američkih dolara odmah otpustio dotadašnjeg glavnog izvršnog direktora Paraga Agrawala, niz više rangiranih direktora i oko pola zaposlenih te tvrtke. Više je oglašivača napustilo Twitter ili suspendiralo oglašavanje na Twitteru dok ne vide što Musk smjera.

Potom je preostalim djelatnicima poručio kako ih čeka ekstremno težak rad, na što je Twitter napustilo njih još oko tisuću. Također je objavio kako je situacija teška i kako je moguć stečaj Twittera. U jednom od tvitova naveo je kako se Twitter ubrzano približava stečaju još od svibnja ove godine.

Dijelio je otkaze zaposlenicima koji su javno izrazili neslaganje s njim, zabranio pristup Twitteru tehnološkim novinarima i mladiću koji je pratio kretanje njegovog privatnog zrakoplova, omogućio povratak bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i nizu drugih osoba kojima je pristup bio zabranjen zbog širenja dezinformacija, teorija zavjere ili govora mržnje.

Uveo je i zabranu tvitanja poveznica na suparničke društvene mreže, među kojima su Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post i Nostr. Posljedica kršenja te zabrane nisu bili pošteđeni i ljudi koji su dosad podržavali Muska, poput investitora u rizične tvrtke Paula Grahama.

Musk je također ustvrdio kako ne zna tko bi ga mogao naslijediti, ali želi naći nekoga tko će održati Twitter na životu, piše CNN.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next