Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson Nikola Tesla otvorio ured u Rijeci, traže nove zaposlenike Istaknuto

Aleksandar Mijatović i Gordana Kovačević Aleksandar Mijatović i Gordana Kovačević

U Rijeci je otvoren novi ured tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

U riječkom uredu je već zaposleno nekoliko stručnjaka, no u Ericsson Nikoli Tesli namjeravaju ih zaposliti još s područja Rijeke, Istre i Primorsko-goranske županije.

"Vjerujem kako će naš riječki ured brzo rasti i postati hub ICT eksperata koji će radom na najnovijim tehnologijama i razvojem suvremenih ICT rješenja, proizvoda i usluga pridonositi digitalnoj transformaciji Hrvatske", istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

"Sigurna sam kako će naš riječki tim postati jedan od ključnih čvorova u našoj mreži ureda u Hrvatskoj i inozemstvu koji snažno doprinose ugledu i rezultatima kompanije zahvaljujući izvrsnim zaposlenicima koji u njemu rade i ispisuju budućnost ovog grada, regije, ali i svijeta“, dodala je Kovačević.

Produbljena suradnja s Filozofskim fakultetom

Potpisan je također i ugovor o suradnji na projektu "Razvoj suvremenih komunikacijskih tehnologija u komercijalnim aplikacijama i industriji" s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci. Uz Filozofski fakultet, koji je nositelj projekta i Ericsson Nikolu Teslu koji sudjeluje kao industrijski partner, u projekt je uključen i Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci.

Ericsson Nikola Tesla također je jedan od potencijalnih partnera na projektu EDIH (European Digital Innovation Hub) Adria, čiji je prijavitelj Sveučilište u Rijeci i za koji se u narednom razdoblju očekuju rezultati evaluacije Europske komisije. Radom na ovom projektu Ericsson Nikola Tesla bi bio angažiran u tri od četiri ključne aktivnosti (testiranje, edukacija i povezivanje).

Ericsson Nikola Tesla ima više od 3.500 zaposlenih, među kojima je 1.800 softver dizajnera. Tijekom protekle godine ostvarili su 526,1 milijun kuna od prodaje (za 18 posto više nego u 2020. godini), uz neto dobit od 59,7 mil. kn (46,1 posto više).

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next