Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Java je najtraženiji programski jezik na Interliberu 2015. Istaknuto

Ilustracija Ilustracija

Java je objektno orijentirani programski jezik koji su razvili James Gosling, Patrick Naughton i drugi inženjeri u tvrtci Sun Microsystems koja posjeduje licencu na ime Java, ali samo okruženje je moguće preuzeti bez plaćanja sa Sunovih internet poslužitelja. Procjene i izvješća o broju korisnika Jave se kreću od 7 do 10 milijuna. Java se danas koristi tamo gdje je važnija brzina razvoja programskog sustava u odnosu nad zahtjevima brzine rada programa. Iako je Java inspirirana programskim jezikom C, ona pruža bolji stupanj sigurnosti i pouzdanosti, što u praksi znači da se program na Javi razvija brže uz manje pogrešaka. 

Zbog toga je Java popularna za razvoj programa namijenjenih mobilnim uređajima, za potrebe financijskih kompanija, te kao jezik za programiranje Android operativnog sustava.

Prema podacima o prodaji informatičkih knjiga koje nam je dao najveći izdavač informatičkih knjiga u regiji www.knjizara.hr, na ovogodišnjem održanom sajmu knjiga Interliber programiranje u Javi je doista postalo trend.Java 8 knjizara hr VIDIClanakVelika

Knjizara.hr je na Interliberu prodala najviše primjeraka "Programiranje JAVA" knjiga, koje su razgrabljene u 50 posto više primjeraka u odnosu na drugoplasirani naslov "Naučite Python", namijenjen početnicima. Python je također jezik širokog spektra primjene, te se danas uči u osnovama programiranja kao dio programa osnovnih i srednjih škola, a između ostaloga se koristi za izradu programa namijenih Arduino/Raspberry Pi uređajima, IoT gadgetima, pa sve do softvera namijenjenog obradi geografskih podataka i mapiranju.

Osim navedenih, na Interliberu se odlično prodavao set knjiga o alatima za izradu dinamičkih Web stranica (PHP i JavaScript) i aplikacija (AngularJS), što jasno govori da u Hrvatskoj vlada potreba za razvojem Web stranica i aplikacija.

Knjizara.hr - Popis Top 10 najprodavanijih knjiga na Interliberu 2015.

1. Programiranje JAVA
2. Naučite Python
3. Programiranje PHP
4. Naučite JavaScript
5. Naučite Android
6. Naučite AngularJS
7. Naučite HTML5
8. Programiranje C# 4.0
9. Programiranje u jeziku C++
10. Knjiga za CSS3

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next