Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U Tinderu će biti moguće provjeriti imate li posla sa zlostavljačem Istaknuto

U Tinderu će biti moguće provjeriti imate li posla sa zlostavljačem

Popularna aplikacija za povezivanje usamljenih srca Tinder i druge aplikacije u vlasništvu tvrtke Match Group omogućit će provjeru partnerica i partnera s kojima vas povezuju radi romantičnih i inih aktivnosti.

Naime, Match Group uložit će u Garbo, neprofitnu organizaciju koja nastoji omogućiti provjeru te vrste oslanjajući se na ime i telefonski broj korisnice ili korisnika. Nije poznato o kolikom se iznosu investicije radi.

Što to konkretno znači? Pa, korisnicima te aplikacije postat će dostupni podaci kao što su, primjerice, broj prekršajnih i kaznenih prijava.

U Garbu kažu kako podatke prikupljaju iz javno dostupnih izvora i izvješća o nasilju ili zlostavljanju, uključujući uhićenja, presude, zabrane pristupa, uznemiravanja i slična kršenja zakona. Iako to trenutno nije moguće, primat će i ručno dostavljena policijska izvješća te druge relevantne dokumente. Prijave zbog posjedovanja droge i prometni prekršaji neće biti uzeti u obzir.

Mogućnost provjere na Tinderu neće biti besplatna, no u Matchu tvrde kako nastoje pronaći model po kojem će biti cjenovno dostupna većini korisnica i korisnika. Zasad još nije jasno hoće li biti naplaćena zasebno ili ponuđena uz pretplatu.

Također je dvojbeno u kojoj će mjeri (ako uopće) moći funkcionirati izvan granica SAD-a, naročito u Europskoj uniji gdje su podaci te vrste znatno teže dostupni, a zaštita privatnosti strože regulirana. Iz Matcha su poručili kako neće dijeliti korisničke podatke s Garbom.

Testiranje nove značajke i proširenje njenih mogućnosti počet će tijekom nadolazećih mjeseci. Osim u Tinderu, mogla bi se naći i u drugim aplikacijama kao što su OkCupid, Hinge i Match.

Tinder je često kritiziran zbog rizika kojem su izložene njegove korisnice i korisnici. Zbog toga su u njega uvedene razne mjere i značajke, poput potvrde identiteta i mogućnosti razgovora putem video veze.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next