Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Optima Telekom bilježi rast korisnika u IPTV-u i pad u širokopojasnom pristupu internetu Istaknuto

Optima Telekom bilježi rast korisnika u IPTV-u i pad u širokopojasnom pristupu internetu

Optima Telekom je objavio financijski izvještaj u kojem navodi kako je u rezidencijalnom IPTV segmentu, u odnosu na prošlu godinu povećao broj korisnika za 11,2%. Porast broja korisnika posebno se odrazio u četvrtom kvartalu 2019. godine kroz povećanje prihoda od 7,4% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. 

Na godišnjoj razini u rezidencijalnom segmentu usluge širokopojasnog pristupa internetu vidljivo je smanjenje broja korisnika od 7,7%, a koji je najvećim dijelom uzrokovan snažnim nastupom konkurencije u segmentu širokopojasnog pristupa internetu što je rezultiralo smanjenjem prihoda od 5,0%.

U poslovnom segmentu na godišnjoj razini zabilježen je rast prihoda od 8,6% u segmentu širokopojasnog pristupa internetu dok se u segmentu podatkovnih usluga, na razini godine, u usporedbi s prethodnom godinom, bilježi rast korisničke baze od 21,4%. Rast prihoda u 2019. godini u odnosu na prethodnu godinu u istom segmentu iznosi 9,8% što je rezultat ugovaranja usluga privatnog podatkovnog povezivanja direktno s pružateljem telekomunikacijskih usluga u segmentu velikih i ključnih poslovnih korisnika.

Optima Telekom nastavlja bilježiti pozitivne trendove u segmentu prodaje ICT rješenja i usluga uz ostvareni prihod na godišnjoj razini od 11,8 mil HRK, ali i snažan rast margine na 20,7% u odnosu na 10,3% ostvarenih u 2018. godini.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next