Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson Nikola Tesla i FER otvorili znanstveno-istraživački laboratorij Inventorium Istaknuto

Ericsson Nikola Tesla i FER otvorili znanstveno-istraživački laboratorij Inventorium

U Zagrebu je potpisan Memorandum o razumijevanju o razvoju novih modela suradnje u nastavi i istraživanju u okviru programa „Inventorium“ između kompanije Ericsson Nikola Tesla i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, te je svečano otvoren zajednički znanstveno-istraživački laboratorij Inventorium, ključno mjesto za rad inovativnih stručnjaka na razvoju novih tehnologija.

Cilj suradnje je čvršće povezivanje znanosti i gospodarstva kao predispozicije lokalnog i nacionalnog ekonomskog razvoja te razvoj društva znanja kojem težimo.

Sam naziv je kovanica od engleske riječi „invent“ te latinske riječi „laboratorium“, a predstavlja tehnološki laboratorij u kojem se stvaraju inovativne ideje za budućnost. Koristit će se za istraživačke aktivnosti, a istraživačima će omogućiti rad na razvoju najnovijih ICT tehnologija.

Potpisivanje_sporazuma.jpg

U laboratoriju se nalazi oprema zahvaljujući kojoj će studenti moći analizirati dostupnost te karakteristike mreže, a plan je početi s razvojem dodatnih analitičkih metoda te primjenom umjetne inteligencije predviđati ponašanja mreže i automatizirati karakteristike za optimalno komunikacijsko iskustvo korisnika.

„Iznimno me veseli dugogodišnja uspješna suradnja koju imamo s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Vjerujem da će znanstveno-istraživački laboratorij Inventorium dodatno ojačati našu suradnju te otvoriti nove mogućnosti rada na zajedničkim projektima te tako omogućiti kreiranje i realizaciju novih ideja i stvaranje novih istraživačkih rezultata", istaknula je mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Gordana_Kovačević.JPG

Prof. dr. sc. Vedran Bilas, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, izrazio je zadovoljstvo nastavkom uspješne višedesetljetne partnerske suradnje i istaknuo: „Hrvatska se može tehnološki razvijati samo ako postoji okruženje i interakcija poduzetnika, tvrtki i akademskih institucija s visokim ambicijama i izvrsnim rezultatima. Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) je prepoznat i po suradnji s gospodarstvom, a jačanje i širenje te suradnje je jedan od naših strateških ciljeva".

Vedran_Bilas.JPG

"Višedesetljetno partnerstvo FER-a i Ericsson Nikole Tesle može poslužiti kao primjer dobre prakse jer uključuje brojne modele suradnje u istraživanjima, obrazovanju i inovacijama koja se kontinuirano nadopunjuje i razvija i koja značajno doprinosi stvaranju talenata i razvoju njihovih karijera. Posebice nas veseli da se novim laboratorijem otvaraju mogućnosti za multidisciplinarna istraživanja", dodao je Bilas.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next