Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U Puntu na otoku Krku dostupan je sustav pametnog parkinga koji je razvila A1 Hrvatska Istaknuto

U Puntu na otoku Krku dostupan je sustav pametnog parkinga koji je razvila A1 Hrvatska

Kako bi se smanjile prometne gužve te mještanima i gostima olakšao pronalazak slobodnih parkirnih mjesta, odsad je u Puntu na Krku dostupan sustav pametnog parkinga, koji pokriva tri parkirališta na lokacijama Vele vode i Pod topol s ukupno 134 parkirna mjesta.


Uslugu je uvela tvrtka A1 Hrvatska u suradnji s Općinom Punat, a omogućit će vlasnicima vozila da putem mobilne aplikacije A1 Smart Parking na svojem pametnom telefonu brzo i jednostavno dobiju informacije o raspoloživim parkirnim mjestima te upute kako do njega doći, uz mogućnost spremanja lokacije parkiranog vozila.


Turističkoj destinaciji kakva je Punat ovo pametno rješenje donijet će brojne prednosti kao što su rasterećenje prometa od gužvi i značajna ušteda vremena pri pronalasku parkinga, čime se također smanjuju emisije štetnih plinova, doprinosi očuvanju okoliša i povećava kvaliteta boravka turista.

Sustav pametnog parkinga A1 Hrvatske olakšava život turistima i mještanima općine Punat 1


„Ovim projektom Općina Punat obuhvatila je 58 % svih parkirnih mjesta na potezu od autobusne stanice do brodogradilišta, odnosno u samom centru mjesta. Vjerujemo da će se realizacijom ovog projekta povećati protočnost prometa te doprinijeti uštedi energije i smanjenu emisije CO2. Zahvaljujem našem partneru A1 Hrvatska na odličnoj suradnji i podršci“, izjavio je Daniel Strčić, načelnik Općine Punat.


Projekt je realiziran uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je Općini Punat dodijelio sredstva za sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja u prometu, a A1 Hrvatska odabrana je za implementaciju sustava na javnom natječaju koji je raspisala Općina.


„Sustav pametnog parkinga povećat će zadovoljstvo svih sudionika u prometu. Mještanima i turistima uštedjet će vrijeme i umanjiti stresne situacije vožnje u krug do pronalaska slobodnog parkirališnog mjesta, a Općini pružiti napredni alat za učinkovitije upravljanje prometom. Ovakva pametna rješenja korak su naprijed prema digitalno povezanom i tehnološki naprednom društvu budućnosti koje uz pomoć tehnologije olakšava svakodnevni život građanima “, izjavio je Siniša Staničić, direktor odjela ICT prodaje i rješenja u A1 Hrvatska.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next