Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Uber Eats ima novi AI chatbot za preporuke mušterijama Istaknuto

Uber Eats ima novi AI chatbot za preporuke mušterijama

Chatbot temeljen na umjetnoj inteligenciji koji se razvija u tvrtki Uber Technologies Inc. pružat će preporuke korisnicima usluge dostave hrane i pomoći im da brže obave narudžbe, kao dio utrke za integracijom AI-a u popularne aplikacije.

Detalji Uberovog programa otkriveni su unutar koda skrivenog unutar njihove Eats aplikacije, pružajući uvid u značajku koja još nije službeno objavljena. Kada korisnik pokrene chatbot, softver će prikazati poruku koja kaže da je „AI asistent osmišljen da vam pomogne pronaći relevantne jelovnike restorana i više“, prema riječima unutar koda koji je otkrio razvojni programer Steve Moser i podijelio s portalom Bloomberg News.

Izvršni direktor Ubera, Dara Khosrowshahi, ranije ovog mjeseca je rekao za Bloomberg Television da njegova tvrtka radi na AI chatbotu, bez dijeljenja detalja o njegovim sposobnostima. Rekao je da Uber već koristi AI za povezivanje korisnika s vozačima i dostavljačima.

Uber Eats, koji čini otprilike trećinu prihoda tvrtke, suočava se s trobojem na američkom tržištu s DoorDash Inc. i tvrtkom Instacart u nastojanju da koristi AI kako bi poboljšao dostavu hrane. DoorDash radi na sustavu nazvanom DashAI, dok Instacart razvija chatbot temeljen na OpenAI-jevoj tehnologiji ChatGPT. Instacart, najveća američka online kompanija za dostavu namirnica, planira inicijalnu javnu ponudu dionica, što dodatno ističe njezinu tehnologiju.

Uberov chatbot će od korisnika tražiti da upišu svoj budžet i preferencije hrane te im pomoći da naprave narudžbu. Nije jasno kada će sustav biti službeno lansiran. Glasnogovornik tvrtke Uber sa sjedištem u San Franciscu odbio je komentirati.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next